El Girona s’embarranca contra l’Alcorcón

Els madrilenys han passat per sobre d’un Girona tendre i que no ha acabat d’entrar mai dins del partit (4-1)

El partit ha estat especialment dens i travat, i amb poca profunditat malgrat els gols. Ambdós equips eren conscients del que es jugaven, tenint en compte que sobre el camp hi havia el tercer i quart classificat de la lliga. Poca broma. Així, el plantejament de tots dos ha estat poc atrevit i especulatiu.

Ja d’inici els locals han demostrat per què han deixat escapar només dos punts al seu feu. Amb una estructura defensiva sòlida i una forta pressió, els madrilenys han aconseguit ràpidament fer virar el partit cap al seu terreny. Joc poc fluït i intenses escomeses amb Oriol Riera i Fernando Sales com a protagonistes.

Precisament ha estat l’Alcorcón qui ha fet valdre el seu domini sobre el camp, després que Laguardia aprofités un tou refús de Dani Mallo per inaugurar el marcador. La pilota ha quedat morta a l’àrea petita i l’aragonès s’ha avançat als massa lents centrals gironins per enviar la pilota a la xarxa.

Alguna cosa passava a la defensa dels de Rubi, que no ha acabat de poder superar còmodament les primeres línies locals a l’hora de treure la pilota i que no ha estat a l’alçada del fins ara segon equip menys golejat de la competició. No obstant això, la garrotada ha semblat esperonar l’equip, que ha avançat línies i semblava que podria respondre al gol local. Hauria pogut fer-ho Felipe Sanchon si s’hagués atrevit a xutar quan ja havia entrat a l’àrea, però el català ha preferit buscar una passada que no ha acabat enlloc.

L’Alcorcón ha seguit trobant-se còmode sobre la gespa i semblava que el segon gol local estava més a prop de l’empat, bàsicament perquè Oriol Riera i el veterà Fernando Sales han entrat força en joc. Però el futbol i la lògica mai s’han portat bé, i Felipe ha culminat un gran contraatac després d’una bona acció de Benja.

El gol de l’empat arribava a cinc minuts del descans, una situació perfecta tenint en compte el que s’havia vist anteriorment. Però altra vegada les febleses defensives han castigat l’equip. Jose i Migue no han estat capaços de cobrir l’arribada d’Oriol Riera pel centre de l’àrea per rematar fàcilment una centrada de Juli.

Sense resposta a la represa

El Girona tampoc no ha paït bé el descans. Després que l’àrbitre no considerés un possible contacte sobre Juanlu dins de l’àrea, Juli no ha aprofitat un altre desgavell defensiu per posar més distància al marcador. Dos gols de diferència amb molt de temps per davant, però amb la sensació que l’equip no es retrobava i que la remuntada seria molt difícil.

I impossible, ja no difícil, s’ha posat després que Babin rematés a la xarxa una centrada de Moran i posés el 4 a 1 definitiu. Sort n’ha tingut l’equip de les decisives intervencions de Mallo durant la segona meitat que han impedit que el resultat encara fos més escandalós.

Després de la segona derrota consecutiva, els gironins es veuen superats a la classificació pels madrilenys, i caldrà que analitzin el per què de la fragilitat defensiva d’avui. Tot i això, no s’ha de caure en la decepció o el desànim per aquests dos entrebancs, ja que l’equip ha demostrat durant aquests tres mesos de campionat les seves capacitats competitives.

La setmana vinent, els de Rubi miraran de reivindicar-se contra el Xerez i ja podran comptar amb la participació del mig del camp habitual.

Fitxa tècnica
  • AD Alcorcón: Manu Fernandez, Ángel, Arroyo, Babin, Laguardia, Abraham, Miguelez (Moran, 65′), Sales, Sergio Mora, Juli (Kike Lopez, 77′) i Oriol Riera.
  • Girona FC: Mallo, Jose, Chus Herrero, Migue, David García, Eloi Amagat (Acuña, 53′), Kitoko, Jandro, Felipe (Juncà, 69′), Juanlu i Benja.
  • Gols: 1-0, m.14: Laguardia. 1-1 m.40: Felipe. 2-1 m.43: Riera. 3-1, m.54: Juli. 4-1, m. 68: Babin.
  • Àrbitre: Sánchez Martínez (comitè murcià).
  • Incidències: partit jugat a l’Estadi Santo Domingo, corresponent a la jornada 16 de la Liga Adelante.