Denunciats penalment dos conductors beguts al Baix Empordà

Un d'ells es va encastar contra una font i el segon multiplicava per cinc la taxa màxima permesa

Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment els dies 19 i 20 de juny, un home de 31 anys i una dona de 50 anys, ambdós de nacionalitat espanyola, veïns de Pals i Sant Feliu de Guíxols, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques.

El primer dels fets es va produir pels volts de les 23.30 hores del dia 20. Agents de trànsit va adreçar-se a la carretera C-31, punt quilomètric 340, al terme municipal de Pals, per atendre un accident per sortida de via d’un vehicle que s’havia encastat contra una font pública.

Quan el mossos van arribar el lloc van atendre els ocupants del vehicle. La conductora estava ferida molt lleu i el menor que viatjava amb ella estava bé de salut. Quan li van fer la prova d’alcoholèmia a la dona va donar un resultat positiu de 0,85 mg/l, tres vegades superior al límit permès.

El segon fet es va produir el dia anterior. Va passar sobre un quart de nou del vespre del dia 19, quan els agents de trànsit van localitzar un vehicle avariat que ocupava el voral i part d’un carril de la carretera C-31 al punt quilomètric 311,5, dins el terme municipal de Santa Cristina d’Aro.

Quan els mossos van requerir la documentació al conductor del vehicle van detectar que l’home presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Després de retirar el turisme fins una zona segura, van fer el test de detecció d’alcohol al conductor, el qual va donar un resultat positiu d’1,24 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. Gairebé cinc vegades per sobre del límit permès. També es van instruir diligències policials ja que el gos del conductor denunciat va mossegar a un dels agents.

Ambdós conductors va ser denunciats penalment, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat del trànsit. Van quedar citats per comparèixer davant l’autoritat judicial.