Girona acull dijous la II Jornada Empresa i Coneixement

Més de 20 ponents explicaran les seves experiències de millora de la competitivitat i l’adopció de nous models de lideratge

En paraules de Pau Herrera, president de l’Associació Espanyola de Directius (AED) –entitat coorganitzadora de la Jornada–, “l’increment de la competitivitat de les empreses i l’aposta per a un nou lideratge són factors essencials per superar l’actual crisi econòmica”. Prova d’això són recents estudis que demostren que les empreses que es consideren a si mateixes competitives presenten uns resultats molt millors que aquelles que no ho són.

El nou lideratge ha d’arrancar amb un “profund anàlisi que miri tant a l’entorn com a la pròpia empresa per discernir què s’ha fet, en què s’ha fallat i com es pot millorar” i ha d’incorporar de forma decidida i sense complexos la innovació, la tecnologia, la internacionalització i el talent dels joves en el dia a dia de l’empresa.

Els més de 20 ponents de la Jornada, provinents de diferents països, compartiran amb el públic assistent les seves experiències empresarials i professionals caracteritzades per l’aplicació d’una nova mirada i una recuperació de l’esperit emprenedor. Aquest esperit, explica Herrera, es caracteritza “per un afany innovador, per una major valentia i per una actitud en la que l’error no penalitzi sinó que sigui garantia de què ja s’ha intentat una vegada i que la pròxima anirà millor”.

La II Jornada està organitzada junt amb Tribuna de Girona i compte amb el patrocini institucional de la Diputació de Girona, així com amb el suport de destacades empreses i institucions. Entre els assistents hi haurà uns 200 joves d’entre 16 i 22 anys que han estat convidats per tenir l’ocasió d’apropar-se al món empresarial.

Aquesta és la segona edició de la jornada Empresa i Coneixement, que l’any 2011 va estar centrada en la recerca de pilars per a un nou creixement. Aquella edició va reunir més de 600 assistents, va ser vista via Internet per més de 8.000 persones i es va convertir en Trending Topic de Twitter a Catalunya.

La Jornada tindrà una presència activa a Internet i xarxes socials. Les informacions que es vagin produint seran comentades al Twitter de l’ AED (@aedtweets) i al de Tribuna de Girona (@tribunadegirona) amb el hashtag #jornadagirona. tanmateix, els assistents podran fer arribar els seus comentaris i preguntes als ponents mitjançant el correu electrònic jornada@asociaciondedirectivos.org.

A més, podrà seguir-se a Internet a través de la següents webs:
AED: www.associaciodedirectius.org
Tribuna de Girona: www.tribunadegirona.com
Diari de Girona: www.diaridegirona.cat
Cadena Ser: www.radiobarcelona.cat i www.radiogirona.cat