Santa Cristina d'Aro desmenteix que el nou POUM projecti un complex hoteler a Rosamar

El govern local puntualitza que només es preveuen deu habitacions

Després que SOS Costa Brava anunciés que presentaria al·legacions a la modificació del POUM a la urbanització Rosamar per denunciar la projecció d'un hotel amb un centenar d'habitacions, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro ha sortit a desmentir el projecte. El consistori ha aprovat inicialment la modificació de la normativa urbanística per permetre dues edificacions previstes inicialment per a usos esportius.

Tot i així, el coordinador de l'equip redactor del POUM, Xavier Canosa, ha carregat contra les entitats i assegura que la modificació del POUM "intenta posar ordre" a la urbanització Rosamar, al costat de Cala Canyet. En aquest sentit, Canosa ha recordat que els promotors de la urbanització "tenien l'obligació" de desenvolupar aquests equipaments esportius i, posteriorment cedir-los a l'Ajuntament.

Això no va passar i tampoc ho han acabat fent els propietaris de les cases que s'han construït en aquesta urbanització. Canosa ha recordat que hi ha "dues sentències" judicials que donen la raó al consistori ja que "en 57 anys" no s'ha desenvolupat urbanísticament aquesta zona.

Dos edificis amb un aparcament

La modificació del POUM permet la construcció de dues edificacions en aquesta urbanització. Una d'elles serà un soterrani i una planta baixa i l'altre serà un semisoterrani i una planta baixa. Entre aquests dos edificis s'hi construirà un aparcament de 64 places, algunes sales per al restaurant Can Castelló que hi ha al costat i finalment deu habitacions.

Davant d'això, Canosa ha remarcat que es tracta de "només deu habitacions" i que en cap cas suposarà la construcció d'un complex hoteler, ni d'un nou establiment, sinó que serà l'ampliació d'un restaurant que ja existeix.

Cessió d'equipaments i zones verdes

A canvi, el propietari del terreny cedeix altres parcel·les al consistori, com ara la d'uns penya-segats que hi ha a la urbanització, que són "sòl urbà de titularitat privada", la zona verda que hi haurà entre els dos edificis, una zona d'equipaments esportius i també els terrenys de la riera Canyet.

Per això Canosa ha defensat que aquesta modificació "treu càrrega" a la comunitat de propietaris de la urbanització Rosamar a l'hora de comprar els terrenys previstos per a equipaments i cedir-los posteriorment al consistori. També ha recordat que hi ha "motius ambientals", a banda de l'estalvi econòmic que implica aquesta gestió. "No ens hem begut l'enteniment", ha conclòs coordinador de l'equip redactor del POUM.

Davant dels dubtes generats, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro preveu reunir-se amb tots els veïns de la urbanització per detallar-los la modificació del POUM. L'alcaldessa del municipi ha avançat que serà "difícil" perquè alguns d'ells són estrangers que només venen de vacances, però garanteix que intentaran parlar amb tothom.