L'autor del crim de Porqueres diu que primer va apunyalar la víctima per l'esquena en una discussió

Situa el crim cap al migdia i van passar hores fins que es va entregar

El detingut per matar la dona a Porqueres (Pla de l'Estany) ha relatat a la comitiva judicial que dimecres cap a dos quarts de dotze del migdia van començar a discutir perquè ella li va retreure que no tingués feina i que estigués enganxat a les drogues.

Segons el seu relat, durant la disputa va anar a la cuina, va agafar un ganivet d'un calaix i, un cop al menjador, li va assestar una primera ganivetades per l'esquena. La dona es va desplomar al sofà i va ser aleshores quan la va apunyalar repetidament a l'abdomen, a la cara i al coll.

Després de perpetrar l'atac, va marxar del domicili i va estar voltant durant hores fins que finalment va anar als Mossos d'Esquadra de Banyoles cap a les deu de la nit i va dir que havia "punxat" la seva dona.

La relació

El detingut, de nacionalitat espanyola i 44 anys, i la víctima feia quatre anys que eren parella i vivien al domicili del carrer Canigó de Porqueres on van tenir lloc els fets. Cap a les deu de la nit de dimecres, l'home es va presentar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Banyoles i els hi va dir que havia "punxat" la seva dona. Aleshores, els hi va donar les claus perquè poguessin entrar al pis.

Un cop allà, els Mossos van comprovar que la víctima havia mort apunyalada i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no va poder fer res per salvar-li la vida. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona es va fer càrrec de cas i fins al lloc s'hi va desplaçar la comitiva judicial, encapçalada pel jutjat d'instrucció 1 de Girona en funcions de guàrdia i el fiscal d'homicidis.

Segons fonts consultades per aquest diari, durant la reconstrucció del crim davant la comitiva judicial l'home va explicar que cap a dos quarts de dotze del migdia de dimecres va consumir drogues al lavabo de casa seva i, quan en va sortir, va començar a discutir amb la seva dona que li va retreure que no tingués feina i que es gastés els diners en estupefaents. També va explicar que no treballava i que obtenia ingressos demanant almoina.

Durant la disputa, va relatar, va anar a la cuina i va agafar un ganivet d'un calaix. Després va tornar al menjador i va continuar la discussió. En un moment determinat, segons la seva versió, la víctima es va girar i va ser quan ell li va assestar una primera ganivetada per l'esquena.

Segons ha declarat, la dona es va desplomar al sofà i llavors ell la va continuar colpejant a l'abdomen, a la cara i al coll. El detingut assegura que no era conscient que en aquell moment continués tenint en ganivet a la mà però els investigadors i el primer anàlisi forense apunten que la víctima va rebre múltiples ganivetades en aquestes zones.

L'autor confés del crim va continuar exposant que va decidir marxar de casa, deixant la víctima al sofà, i va assegurar que no creia que estigués ferida de tanta gravetat. Va estar hores voltant amb el vehicle i, segons va explicar, va continuar consumint drogues. En un moment determinat, va voler tornar al domicili però finalment va anar cap a la comissaria dels Mossos per confessar el que havia fet.

La Policia Científica va inspeccionar el domicili i s'ha endut diversos ganivets per comprovar al laboratori si algun és l'arma del crim.

Segons fonts properes al cas, el detingut ha estat períodes llargs a la presó i acumula nombrosos antecedents, sobretot per robatoris i robatoris violents. No té antecedents policials per violència de gènere ni, segons ha informat el TSJC, hi havia denúncies prèvies entre la parella.

El detingut està a dependències policials pendent de passar a disposició judicial, segurament dissabte davant el jutjat de violència sobre la dona de Girona.