Porqueres decreta tres dies de dol pel crim masclista

La víctima no havia demanat ajuda al Servei d'Informació i Atenció a les Dones

L'Ajuntament de Porqueres (Pla de l'Estany) ha decretat tres dies de dol per condemnar el crim masclista que s'ha perpetrat aquest dimecres al municipi.

L'alcalde, Francesc Castañer, ha destacat la importància de la implicació de la societat i de l'estructura dels serveis socials per evitar que hi hagi nous casos. "Si no lluitem tots contra aquestes conductes, demà i els dies que vindran continuarem patint", ha afegit l'alcalde. Castañer ha anunciat que l'Ajuntament també farà un minut de silenci aquest dijous a la tarda a la plaça Major del poble.

El batlle ha condemnat el crim i ha afegit que el consistori rebutja qualsevol tipus de violència masclista. Amb l'objectiu d'eradicar-la, Castañer ha demanat la "implicació de tota la societat", a banda de mantenir una "estructura forta" als serveis socials.

En aquest sentit, Castañer ha recordat que la víctima en cap moment es va adreçar al Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) que ofereix el Consell Comarcal del Pla de l'Estany. Per això l'alcalde de Porqueres ha remarcat la importància de denunciar qualsevol tipus d'amenaça i conducta masclista.

El que sí que tenia constància l'Ajuntament de Porqueres és que la parella havia acudit als serveis socials per sol·licitar algun tipus d'ajuda econòmica. Tot i així, Castañer ha insistit en què cal que tothom s'impliqui en la eradicació d'aquest tipus de violències. "Si no lluitem tots contra aquestes conductes, demà i els dies que vindran continuarem patint", ha afegit l'alcalde.

Per tal de donar suport a la família i amics i per mostrar, una vegada més, el rebuig a les violències masclistes, l'Ajuntament ha convocat una concentració aquest dijous a les set de la tarda davant de la plaça Major.

Concentració a la Delegació del Govern

Aquest dijous al migdia també s'ha fet una concentració i un minut de silenci davant de la Delegació del Govern a Girona en motiu del crim masclista de Porqueres. Diversos treballadors de la Generalitat i directors dels serveis territorials s'han concentrat a les dotze del migdia per mostrar el seu suport als familiars de la víctima i en contra de la violència masclista.