Temps de Flors assoleix l'aforament màxim i tanca el Barri Vell que arriba als 10.000 visitants

La mostra ha donat avui el tret de sortida

Els carrers de Girona s'han tornat a omplir de visitants en la 65na edició de Temps de Flors, assolint-se l'aforament màxim de 10.000 visitants pels voltants de dos quarts de dues de la tarda, obligant-se a tancar l'accés al Barri Vell. Els passejants mostraven la seva satisfacció de poder tornar a "una relativa normalitat" i més, quan l'inici de la mostra coincideix amb la fi de l'estat d'alarma.

"Tornem a obrir els carrers, és com començar oblidar les restriccions", assenyala la Pepi Barreda, una habitual de la mostra. El tret de sortida l'ha donat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, des dels Jardins dels Alemanys on s'ha homenatjat Josep Tarrés, un dels fundadors de Temps de Flors i que va morir fa poques setmanes.

“Serà una edició diferent, segura per a tothom, i hi haurà controls d'accés amb mesures especials. Comptarem amb projectes espectaculars, en espais nous i emblemàtics. És una bona notícia poder fer aquesta edició perquè l’esdeveniment és una eina de recuperació i dinamisme econòmic, de promoció de la ciutat i de generació de llocs de treball”, ha afirmat l’alcaldessa, recordant a Josep Tarrés, una figura clau del naixement i evolució de Temps de Flors, que ha mort recentment.

Per la seva banda, la regidora ha destacat que la mostra floral “s’ha adaptat a l'evolució de la pandèmia, seguint les directrius del PROCICAT”. “Hem treballat per recuperar el desenvolupament econòmic de la ciutat amb les màximes garanties de seguretat, i preservant al màxim l'essència de l'esdeveniment. Aquest Temps de Flors és una oportunitat per redescobrir la ciutat i el nostre entorn a través de quatre rutes diferents que quedaran reflectides en el mapa”, ha destacat.

La mostra floral presenta enguany un format “a cel obert”, una nova proposta que vol garantir la salut pública de l’esdeveniment, esponjant la instal·lació dels projectes i fent partícips altres barris del municipi. Alhora també es pretén dinamitzar l’activitat comercial i econòmica molt afectada per la pandèmia. S’han conservat els espais exteriors originals de la mostra i s’han afegit nous indrets a altres punts de la ciutat a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes. L’horari per visitar els projectes, que estaran ubicats únicament en espais exteriors, serà de les 10 a les 21 h.

Per tal de descobrir tots els projectes escampats per la ciutat, es proposen quatre itineraris a fer a peu o en bicicleta. La primera ruta engloba els espais expositius del Barri Vell, Sant Daniel i Mercadal; la segona, els de Fontajau i la Devesa; la tercera, els de Santa Eugènia i Sant Narcís; i la quarta, els de l’Eixample i Carme.

També s’han establert tot un seguit de mesures amb l’objectiu de garantir la seguretat de l’esdeveniment. Durant els dies de Temps de Flors, hi haurà personal dedicat a controlar el compliment de les normes de seguretat i higiene, i a orientar a les persones sobre els recorreguts possibles a fer.

Pel que fa al Barri Vell, hi haurà control d’aforament fixat en un màxim de 10.000 persones. S’han establert quatre puntes d’entrada (carrer de Sant Feliu, la pujada del Rei Martí, la plaça dels Jurats i el passeig arqueològic) i quatre de sortida (carrer de Sant Feliu, carrer de la Força, plaça de sant Domènec i passeig arqueològic). A més, algunes vies, com el carrer de la Força, tindran un únic sentit.