El PP diu que eliminarà el 30% dels barracons d'escoles i instituts

El candidat, Enric Millo, reivindica que els docents han de tenir més autoritat i defensa un model trilingüe

El candidat gironí dels populars ha denunciat que, dos anys després de l'arribada de CiU al Govern, hi ha "pràcticament" el mateix nombre de barracons a Catalunya. Per Millo, és "lamentable" que CiU hagi "incomplert" el compromís de reduir el nombre de mòduls prefabricats i s'ha compromès a, si són decisius en la propera legislatura, reduir com a mínim un 30% el nombre de barracons als centres públics de la demarcació de Girona.

Segons el candidat, s'hauria de donar prioritat a aquells centres que fa més anys que estan en barracons i n'ha enumerat alguns com l'escola de Bosc de la Pavordia de Girona o l'IES Montserrat Vayreda de Roses que, segons Millo, són casos "sagnants" perquè fa anys que viuen en situació de provisionalitat.

Objectius de la millora educativa

Els populars catalans s'han marcat com a objectiu en l'àmbit de l'educació reduir el fracàs escolar, fer que el professorat tingui més autoritat i també la millora de les infraestructures. Per aconseguir el primer objectiu, Millo ha remarcat que cal "millorar la comunicació amb els pares" per tal de fer-los participar més directament del procés escolar, així com reforçar les "assignatures instrumentals".

Pel PP, un altre dels objectius en matèria d'educació és que el català no sigui l'única llengua vehicular a l'escola. El candidat ha defensat el model "trilingüe" de l'escola pública que promou el PP i ha dit que farà que els alumnes siguin "més competitius i surtin més preparats per afrontar els reptes de futur". Millo ha remarcat que són "l'únic partit" que defensa que català, castellà i anglès siguin llengües vehiculars als centres públics i ha justificat que aquest model, que ja apliquen centres privats que "són més competititus", s'ha d'estendre a l'ensenyament públic. "No tothom es pot pagar una escola privada i, per tant, defensem la igualtat d'oportunitats per a tots els alumnes", ha manifestat.

Pel PP també cal reforçar l'autoritat del professorat. En aquest sentit, Millo ha criticat que CiU no ha impulsat -malgrat haver-hi un compromís signat, ha dit- una llei que reconegui als docents com a autoritat pública. Aquest pas, segons Millo, faria que els professors tinguessin més autoritat, que les seves decisions "no fossin qüestionades" i que puguin actuar amb "més duresa contra l'indisciplina".

El candidat del PP per Girona també ha carregat contra les retallades en educació. "Els vam demanar als senyors de CiU que reduïssin despeses supèrflues i, en canvi, han retallat en educació que és fonamental pel futur dels nostres joves", ha lamentat. Per això, s'ha compromès a què els Partit Popular Català "tornarà a apostar per l'educació".