CiU es compromet a fer un pla per millorar les instal·lacions d'escoles i instituts gironins

Santi Vila, reconeix que a les comarques gironines hi ha un "dèficit important" pel que fa edificis educatius

Per al candidat gironí de la federació nacionalista, una de les principals preocupacions per a la pròxima legislatura és "l'ofensiva de país a favor de l'èxit escolar". En aquest sentit, el candidat ha afegeix que cal impulsar un Pla per a la reducció del fracàs escolar i l'impuls a la formació professional. "Aquestes són les nostres prioritats educatives", ha dit Vila, que ha afegit que, en aquests dos anys, "s'està fent més amb menys, amb un esforç enorme de l'administració i la comunitat educativa". El candidat ha afegit que la situació és "insostenible" i que "només té una possibilitat real: l'Estat propi".

El candidat de la federació nacionalista ha detallat que "la situació insostenible" es posa de manifest en exemples com la retirada de l'Estat en el suport als Plans educatius d'entorn, en el desplegament de les TIC a l'aula i en l'educació infantil i en les escoles de música.

A nivell d'infraestructures educatives, Vila ha afirmat que a les comarques gironines "existeix un dèficit important" i, en aquest sentit, s'ha compromès a fer un pla de millora de les edificacions existents.

Accions de millora en l'educació

El cap de llista i alcalde de Figueres ha fet balanç de l'acció de Govern d'aquests dos anys i ha destacat que CiU ha augmentat les places en Formació Professional (FP) "per afavorir una major oferta i una millor orientació per a l'estudiant". A més, ha explicat que han iniciat "de manera pionera" la Formació Professional dual, en què una part de la formació de l'estudiant es realitza a l'empresa, amb una beca o amb un contracte de pràctiques.

Per altra banda, Vila també ha criticat "la ingerència" del govern espanyol en la Llei de l'educació en matèria lingüística. "Un model com el català, exemplar a nivell mundial, no pot estar contínuament a debat per part de partits centralistes espanyols", ha declarat. Per Vila, aquest partits "diuen que parlen el català a la intimitat mentre fan servir el debat de la llengua i la identitat com a recurs electoral de manera tendenciosa i per trencar la cohesió social del país".