ERC lamenta que alumnes de primària cursin tots els estudis en barracons

Torrent defensa un gran pacte entre partits per evitar que les polítiques d'ensenyament variïn cada vegada que hi ha canvi de Govern

El candidat per Girona, Roger Torrent, ha criticat que durant els dos darrers anys -amb Govern de CiU- la Generalitat ha deixat d'invertir per a manteniment de construcció i escoles. Segons Torrent, això ha provocat que alumnes de les comarques gironines cursin tota la primària en barracons, una situació que no és l'òptima per al confort ni dels infants ni de professors.

Per això, ERC aposta per invertir el màxim que permetin els pressupostos en ensenyament per anar reparant els dèficits que tenen algunes escoles i per substituir barracons per col·legis d'obra. Torrent ha exposat les propostes en matèria d'educació d'ERC davant l'escola Lluís Pericot de Girona, en barracons des de l'any 2006.

Acompanyat de la número 5 de la candidatura, la regidora de Santa Coloma de Farners Carme Dilmé, Torrent ha apostat per crear un gran pacte sobre educació amb tots els partits catalans. L'objectiu, segons el candidat, és fer explícit que l'ensenyament és una prioritat per al país i traçar els objectius per evitar que hi hagi canvis cada vagada que hi ha un nou Govern. "Definir, per exemple, què fer amb la sisena hora, o amb la jornada intensiva o donar més autonomia als centres", ha explicat Dilmé.

ERC també ha recordat que hi ha una invasió constant de competències per part de l'Estat en matèria d'educació i insisteixen que Catalunya ha de tenir un model propi, que aposti per la cohesió social i que no disgregui per raons lingüístiques, sinó que permeti que tots els alumnes dominin tant el català com el castellà un cop completat el seu pas per les escoles.

Torrent i Dilmé han denunciat els "atacs continus" que rep l'escola catalana per part del govern del PP, que "només té per objectiu acabar amb el model educatiu propi de Catalunya". "El sistema educatiu català és un sistema inclusió, que no separa per llengües i que garanteix la cohesió social", ha conclòs Torrent.