Els regidors de la CUP passaran la nit a l'Ajuntament de Girona en senyal de protesta

Amb aquest acte simbòlic, el partit se suma a la vaga general del 14-N

Amb màrfegues, sacs de dormir i pancartes a favor de la vaga general. D'aquesta manera, els dos regidors de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro i Anna Pujolràs, s'han plantat aquest vespre a la porta del consistori.

Els regidors, acompanyats d'alguns simpatitzants i del cap de llista del partit per Girona a les eleccions del 25-N, Lluc Salellas, passaran la nit a les dependències municipals. Amb aquesta protesta simbòlica, volen criticar "el segrest" de les administracions públiques per part dels mercats.

"Haurien d'estar al servei del poble, i malauradament estan al servei dels mercats, que imposen unes polítiques econòmiques molt dures basades en l'austeritat, que a la vegada es tradueixen en unes retallades molt dures a la ciutadania", ha indicat Jordi Navarro.

"Per això, nosaltres donem suport a la vaga general, perquè no només es tracta de protestar contra la patronal sinó també contra l'actuació d'aquests mercats", explica el regidor de la CUP a Girona. L'acte d'aquest vespre a Girona, però, no ha estat l'únic que ha fet la CUP.

En total, el partit s'ha concentrat (i els seus regidors i simpatitzants intentaran dormir-hi) a disset ciutats de Catalunya. A més de Girona, s'han fet protestes a Mataró, Vic, Sant Cugat del Vallès, Riudoms, Reus, Tarragona, Valls, Torredembarra, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Sitges, Cerdanyola del Vallès, Molins de Rei, Berga, Sallent i Manresa.