Denuncien per set infraccions un camioner que hauria estafat fent feines d'asfaltatge a la Bisbal

L'import de les sancions és de gairebé 10.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van denunciar, el dia 22 d’abril a la Bisbal d’Empordà, el conductor d’un camió de 35 anys de nacionalitat romanesa i amb domicili desconegut, per set infraccions regulades a la Legislació de Transports.

La Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà de Girona (URPAC) va posar en coneixement a les patrulles de proximitat que recentment, a través del 112, s’havien rebut algunes trucades alertant de la detecció d’alguna temptativa d’estafa dels falsos operaris de paviment que oferien asfaltar camins.

Aquesta modalitat d’estafa consisteix en què una empresa, a través d'algun encarregat, tècnic o treballador, ofereix el servei d'asfaltatge de camins a un particular o a una empresa. El preu que s’acaba pactant per fer l’asfaltatge és molt inferior al que correspondria realment però, una vegada finalitzen les obres, es demana l’abonament d’una quantitat molt superior a l’acordada.

Si els contractants no accedeixen al pagament d’aquest increment, se'ls hi exigeix sota fortes amenaces. Els fasos operaris serien de diferents nacionalitats però argumenten treballar per una empresa d’Irlanda.

El capvespre del passat 19 d’abril un indicatiu de proximitat de la comissaria de la Bisbal d’Empordà va interceptar un camió de gran tonatge, amb matrícula irlandesa, prop d’un mas de la localitat de Torrent. A l’interior del camió, i de forma oculta, els agents van localitzar dues màquines retroexcavadores de petites dimensions per enquitranar i el material adient per realitzar aquestes obres.

Els agents van fer traslladar el camió fins la comissaria de la Bisbal d’Empordà i van requerir una patrulla de trànsit per tal de realitzar una inspecció en base a la Llei d’Ordenació de Transport Terrestre i la Llei de Seguretat Viària.

En aquesta inspecció es va denunciar el camioner per set infraccions de transports. Concretament va quedar sancionat per manca de llicència comunitària, per realitzar cabotatge, ja que portava més d’un mes treballant a Espanya, per conducció ininterrompuda, per no lliurar albarà de càrrega o CMR, per tenir la revisió del tacògraf caducada, per manca de paper per imprimir, i una setena denúncia per portar un dels pneumàtics completament llis.

El vehicle va quedar immobilitzat uns dies fins el pagament de la totalitat de les denúncies que ascendien a 9.904 euros. Els mossos aconsellen que si algun particular o empresari es troba davant d’una possible estafa de l’asfalt es requereixi de la intervenció policial a través de la trucada al servei d’emergències 112.