El PSC replica a Espadalé el qual va dir que cal 'treballar més i cobrar menys'

Juli Fernández proposa crear Girona Activa, un ens de gestió que defineixi els sectors a desenvolupar per generar riquesa

"Són unes manifestacions que no s'ajusten a la realitat", ha assegurat Juli Fernández que considera que el parer del president de la Cambra de Comerç de Girona és el d'algú que creu que la crisi només l'han de pagar els treballadors. Segons Fernández, el que cal és crear ocupació i incentivar el consum i no apostar només per les retallades, i menys les salarials. El PSC respon així a les declaracions d'Espadalé que opinava que, per plantar cara a la crisi, els treballadors haurien de dedicar més hores a la feina i cobrar menys.

El PSC ha presentat aquest dilluns a Blanes les seves propostes econòmiques. La prioritat, segons Fernández, és acabar amb les retallades sistemàtiques que només aconsegueixen frenar el consum. "Les retallades només porten més retallades", ha assegurat Fernández que insta la Unió Europea a canviar de rumb i a apostar per la formació, la innovació i la creació d'ocupació. "No ens podem permetre un 25% d'atur a les comarques gironines i que una de cada tres persones estigui en risc d'exclusió", ha afirmat Fernández.

Per aconseguir sortir de la crisi, els socialistes proposen crear Girona Activa, un òrgan de gestió en el qual col·laborin el sector públic i el privat i que treballi per establir quines són les prioritats econòmiques i establir en quins àmbits és més eficient invertir-hi per sortir de la crisi.

Segons Fernández, ha de servir per gestionar millor les oportunitats i els recursos. El PSC aposta perquè aquest òrgan analitzi la situació econòmica de la demarcació per sectors, tenint en compte les infraestructures, la universitat i cadascun dels àmbits de creixement com el turisme o el sector agroalimentari. "Ens ha de permetre planificar de forma conjunta", ha explicat Fernández.

Una altra mesura que proposen els socialistes és crear una taula de crèdit per resoldre els problemes d'accés a finançament que tenen la majoria d'empreses. Aquesta taula serviria per veure quines són les bones inversions i com ho poden fer aquestes empreses o projectes per aconseguir diners per tirar endavant. Fernández ha lamentat que aquesta dificultat d'accés al crèdit hagi suposat, en algunes ocasions, un "fre" per al creixement.

El PSC lliga el creixement econòmic amb les infraestructures i aposta per desenvolupar el corredor mediterrani com a via de pas per a mercaderies.