Les ratxes de vent superen els 160 km/h a Portbou

La riera d'Arenys de Mar ha patit crescudes i algunes persones han quedat atrapades en els seus vehicles

La majoria dels avisos s'han rebut des de les demarcacions de Girona i Tarragona i han servit per retirar arbres i elements estructurals com teules, tendals o pals de subministrament elèctric caiguts o que estaven punt de caure, així com per retirar aigua acumulada a les vies, en plantes baixes o en patis. En total, els Bombers de la Generalitat han rebut 104 avisos aquest dissabte.

S'han produït crescudes de la riera a Arenys de Mar on algunes persones han quedat atrapades dins els seus vehicles. El telèfon 112 ha rebut un avís d'aquesta situació poc després de les set del vespre i els Bombers de la Generalitat han pogut rescatar alguna d'aquestes persones atrapades. Aquest vespre, les persones afectades han pogut retirar els vehicles fora de la zona de perill, després que hagi disminuït el nivell de la riera. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local també han ajudat a treure motoristes de la zona de risc i altres persones afectades.

Una dona havia quedat atrapada dins del seu vehicle i els Bombers l'han pogut treure sana i estalvia tot i que efectius del SEM l'han hagut d'atendre pel seu estat de nerviosisme.

També, el telèfon d'emergències 112 ha atès 250 trucades fins les vuit del vespre per urgències causades pels forts vents i per les tempestes puntuals però molt intenses. Han augmentat molt les trucades des del Maresme, on ha plogut amb molta força. Del total, 50 trucades han estat per branques caigudes o amb risc de caure, una trentena per obstacles a les vies urbanes i interurbanes, i una desena per antenes de televisió en situació de risc. 60 de les trucades s'han fet des de Tarragonès, 60 més des del Baix Camp i 55 des del Baix Empordà.

Aquest dissabte s'han produït ratxes molt fortes de vent. A Portbou s'han registrat cops de 160 km/h i les onades han arribat fins als 5 metres d'alçada a la Costa Brava, sobretot a l'Alt Empordà. A causa de la situació meteorològica adversa, també la línia R11 de Renfe ha patit alguns retards de vint minuts i mitja hora entre Figueres i Portbou.

Aquesta situació de risc es manté i per tant, segons recomana Protecció Civil, cal mantenir una actitud de prudència, vigilant en la conducció de vehicles en sortir de túnels, en els avançaments i en creuar-se amb vehicles voluminosos allà on fa força vent. També es recomana allunyar-se de qualsevol punt del litoral on les onades trenquin amb força.

Aquesta tarda, un vaixell de Salvament Marítim ha rescatat a Sant Pere Pescador dos windsurfistes, un home i una dona, que no podien tornar a terra pel fort vent. Un testimoni ha alertat el telèfon d'emergències 112 i s'ha organitzat un dispositiu de recerca per mar i terra. Finalment, se'ls ha localitzat en bon estat malgrat símptomes d'hipotèrmia i han estat atesos per una ambulància del SEM.

Protecció Civil manté les alertes per fort vent al Pirineu, Prepirineu, Terres de l'Ebre, sud del Camp de Tarragona i zones altes de l'interior, i per mala mar, en aquest cas a la meitat nord del país.