Rescaten dos windsurfistes que no podien tornar a la platja pel fort vent

Els dos joves, un noi i una noia, es troben en bon estat però amb símptomes d'hipotèrmia

Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'ha ocupat d'atendre els dos windsurfistes.

Segons la Direcció General de Protecció Civil, a la zona hi bufa una forta tramuntana i hi ha grans onades de fins a 5 metres d'alçada. Cal extremar les precaucions i no posar-se en situacions de risc que puguin comportar l'activació dels serveis d'emergència.

46 trucades al 112 pel fort vent

Protecció Civil de la Generalitat manté les alertes per fort vent, amb ratxes que poden superar els 125 km/h al Pirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre, i grans onades de fins a 5 metres a la Costa Brava. El telèfon d'emergències 112 ha atès fins a les sis de la tarda d'aquest dissabte 46 trucades per incidències causades pel fort vent. La majoria per elements estructurals en situació de risc (façanes, fanals i altre mobiliari urbà) i obstacles en vies urbanes. La meitat de les trucades han estat realitzades des del Baix Camp.

Paral·lelament, els Bombers de la Generalitat han rebut 24 avisos relacionats amb l'episodi de pluja i vent des de les 22.00 hores d'ahir divendres fins les 17.30 hores d'aquest dissabte a la tarda. La majoria d'aquests avisos ha estat per petites inundacions, arbres caiguts o elements estructurals a punt de caure.