Figueres crea dues rutes enogastronòmiques a la ciutat en el marc del Festival Vívid

S'iniciaran el proper 3 d'abril

Figueres (Alt Empordà) ha creat dues rutes enogastronòmiques per posar en valor la gastronomia de la ciutat i els vins de l’Empordà. Les dues experiències començaran en el marc del Festival Vívid i s’iniciaran el proper 3 d’abril. El nou producte turístic s’inspira en l’exposició “El país dels cuiners” i vol fer un viatge als orígens de la cuina empordanesa acompanyada del vi.

Les dues experiències pretenen descobrir i tastar aquest llegat gastronòmic figuerenc i empordanès maridat amb els vins de la nostra terra de la mà de la sommelier Laura Masramon.

Itinerari Torre Galatea: comença al Motel Hotel Empordà, on es tastarà un vi clàssic acompanyat d'una tapa creada especialment pel mític restaurant. Tot seguit s'arribarà davant la Torre Galatea, a tocar de les noves lletres de la ciutat de Figueres, per tastar un vi més trencador, mentre s'expliquen algunes anècdotes dalinianes. S'acabarà a la taula del restaurant Integral per fer un viatge al futur i tastar les seves propostes veganes maridades amb un tercer vi, de mínima intervenció i màxima tipicitat.

Itinerari DO Empordà: comença a la nova seu del Consell Regulador de la DO Empordà: per inaugurar-la es destaparà un vi festiu mentre es presenten les característiques d'aquesta regió vinícola. Tot seguit es farà camí al celler de Ca la Teta de l'Hotel Duran, on es coneixerà l'espai de les mítiques trobades plenes de pòsit gastronòmic mentre es tastarà un altre vi empordanès, més clàssic. S'acabarà al restaurant Bocam, on es tastaran algunes de les seves creacions comestibles maridades amb un tercer vi del territori.

Les rutes enogastronòmiques  tenen un preu de 25 euros i cal inscriure’s al web. Aquest producte turístic té com a objectiu consolidar-se  i que es pugui oferir al llarg de tot l’any, donant a conèixer diferents restaurants i punts emblemàtics de la ciutat.