Dos anys de presó per la parella que va segrestar i agredir una prostituta

Els acusats portaven la víctima lligada de mans i peus amb brides

Els fets que s'han sentenciat van tenir lloc ara fa quatre anys, la tarda del 5 d'abril del 2008. Aquell dia, els dos acusats havien ordit un pla per "escarmentar" la víctima, una prostituta que exercia a peu de l'N-II a l'alçada de Tordera (Maresme).

Segons recull la sentència, la parella es volia venjar de la prostituta perquè uns anys abans havia enganyat l'acusada. En concret, la va fer venir des de Romania sota la falsa promesa d'una feina de cambrera però, un cop aquí, la va obligar a prostituir-se.

Per això, el seu xicot va voler venjar-se'n. Aquell dia, Rusman va anar a trobar la prostituta al lloc on exercia i, després de mantenir-hi una relació, "la va agafar del coll, li va colpejar la cara i la va lligar de peus i mans" amb brides.

Després, la va carregar al seient posterior del seu cotxe -un Renault Megane-, la va tapar amb una manta i se'n va anar a trobar Ana Maria Rispas, que l'esperava a l'alçada de Riudellots de la Selva (Selva). La sentència recull que la intenció dels dos era alliberar la víctima, però abans, fer-la patir durant una bona estona.

Després de recollir la seva xicota, Rusman va conduir el vehicle fins a Boadella d'Empordà (Alt Empordà). A l'entrada del poble, però, van tenir un accident, i va ser aleshores quan els van enxampar.

De sis a dos anys de presó

Per aquests fets, la parella s'enfrontava a penes de 4 i 6 anys de presó. La Secció Tercera de l'Audiència, però, finalment els ha imposat una pena de dos anys per un delicte de detenció il·legal. El tribunal, a l'hora de condemnar-los, els estima una atenuant de dilacions indegudes, atenent a la petició de la defensa, encapçalada per l'advocat Antoni Quera.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez, també prohibeix als dos condemnats acostar-se a la víctima durant un període de cinc anys. A més, a Viorel Alexandre Rusman, el tribunal també el condemna a pagar una multa de 180 euros per dues faltes: una de furt, perquè va robar 210 euros a la víctima, i una altra de lesions, pels cops que li va donar a l'hora de lligar-la de peus i mans amb brides.

La sentència no és ferma i, en un termini de cinc dies, es pot presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.