Ocupen tot un bloc d'habitatges destinat a lloguer social a Salt

Ahir va tenir lloc una nova ocupació en un dels immobles

Un bloc d'habitatges de protecció oficial situat al carrer Miguel de Cervantes de Salt (Gironès) es troba ocupat en la seva totalitat per diversos grups de joves i famílies. Les primeres ocupacions es van produir tan bon punt es van acabar les obres ara farà al voltant d'un any.

Els treballs de construcció es van aturar el 2010 degut a la crisi immobiliària i es van reprendre fa entorn de tres anys per part d'un patronat benèfic que volia posar els habitatges en lloguer social per a destinar-los a joves, persones de la tercera edat i col·lectius en risc d'exclusió social.

Des d'aleshores diversos individus han passat pels pisos que ahir van viure un nou episodi d'ocupació. Dos joves es van enfilar des d'un balcó situat a la segona planta fins la tercera per aixecar una de les persianes i rebentar la finestra, accedint a l'interior de l'immoble. Els fets, que van tenir lloc quan faltaven pocs minuts per les sis de la tarda, van ser enregistrats per un veí que va alertar a la Policia Local de Salt. Aquest habitatge ja havia estat anteriorment ocupat i els últims residents es van endur l'aparell d'aire condicionat arrencant la unitat interior i exterior de les parets.

Els patronat propietari de l'edifici no ha volgut fer declaracions sobre la situació.