Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran tres nous escenaris musicals

La tarda del 30 d'octubre totes les atraccions i les entrades al Circ Raluy valdran un euro

Segons la regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, aquesta programació és "la primera pedra" per dissenyar les fires que "demanen els ciutadans". Dos dels objectius bàsics eren diversificar la programació musical no només en espais sinó també en públic i estils i acostar la festa als barris. A més, també ha remarcat que prenen donar protagonisme a les activitats de caire tradicional per "reivindicar" la cultura popular catalana.

Després d'un debat sobre quants dies havien de durar les fires, finalment l'ajuntament ha optat per mantenir la durada tradicional de deu dies (del 26 d'octubre al 4 de novembre), pels quals s'han programat 200 activitats. Madrenas ha explicat que el pressupost, tot i que no està tancat definitivament, ronda els 200.000 euros i és similar al de l'any passat. Una diferència remarcable és que s'ha cedit al grup Girona Avança l'organització d'actes a la Copa el segon cap de setmana i no hi haurà actuacions musicals a la Copa ni dilluns ni dimarts.

Més espais per a la música

A part del tradicional escenari de La Copa, s'incorporen tres nous escenaris: a la plaça Sant Feliu, davant del Sunset Jazz Club i un envelat a la plaça Miquel de Palol. A part d'això, també s'han previst actuacions matinals per als infants a l'escenari de la Copa sota, que aquests dies pren el nom de La Copeta.

Aquest any La Copa serà l'escenari de les actuacions d'Amelié, Quimi Portet i Natxo Tarrés and the Wireless (divendres 26); Gertrudis, Di-versiones i Brams (dissabte 27); el concurs Intro 2012 (diumenge 28); Vive la Fête i Pinker Tones DJ Set (dimecres 31); un espectacle de música electrònica a càrrec d'AGME, amb la participació de DOSEM (divendres 2), i els Enfirats 2012, concert solidari a favor del Banc dels Aliments (dissabte 3).

A l'escenari situat a la plaça Sant Feliu hi actuaran Nyandú i Marge d'Error (dissabte 27); La Selva Big Band (diumenge 28), i Cesk Freixas i Pau Alabajos (dimecres 31). D'altra banda, el dilluns 29 a l'escenari Sunset hi actuarà Streets of New Orleans. Finalment a l'envelat de la plaça Miquel de Palol hi actuaran The Country Revival Farmers, l'Orquestra Maravella, La Banda del Drac i La Principal de la Bisbal.

Madrenas també ha destacat com a novetats que hi haurà una baixada d'andròmines pel riu Ter, un concurs d'engalanar carrers o, entre d'altres, que es faran activitats i jocs populars catalans als barris.

D'altra banda, es repeteix l'experiència de l'any passat de fer que totes les atraccions costin un euro. Serà la tarda del 30 d'octubre a partir de les quatre. Aquest any, a més, s'ha afegit a l'experiència el Circ Raluy.

L'ordenança contra el 'botellón' no es podrà aplicar aquest any

La regidora ha recordat que l'ajuntament ha redactat una nova ordenança de civilitat que, entre d'altres, prohibeix beure alcohol al carrer. Que els menors no puguin comprar alcohol a les barraques ha estat un dels objectius del consistori -l'any passat, per exemple, van clausurar la barraca de la UGT perquè van detectar que se'n venia- però el problema es trasllada als entorns de la Copa on els joves s'hi reuneixen a fer 'botellón' amb beguda que porten de casa.

Segons ha explicat Madrenas, han donat ordres a la Policia Municipal perquè controli que no hi ha venda ambulant d'alcohol però, segons ha dit, no podran aplicar encara l'ordenança i multar aquells que beguin fora del recinte de la Copa. L'aprovació definitiva de la norma està prevista en un ple extraordinari el 22 d'octubre però ja no dóna temps a aplicar-la, segons la regidora.

Consulta el programa complet de les fires.