Les multes han reduït a la meitat el nombre de prostitutes a la carretera

Interior vol que el codi de circulació prevegi immobilitzar els vehicles dels clients

Interior assegura que començar a multar prostitutes i clients, encara que no es pugui fer a les carreteres de titularitat estatal, ja ha marcat un abans i un després. Com a exemple, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat que fa mig any tenien més d'un centenar de noies identificades que exercien la prostitució a les carreteres de les comarques gironines. "Hem constatat que en tres o quatre mesos hi ha hagut una disminució de més del 50%", ha afirmat Puig.

Tot i això, el conseller considera que no és suficient i ha tornat a insistir a l'Estat que modifiqui el Codi Penal per tipificar la compravenda de sexe a la via pública com a delicte. "Ens permetria actuar no només per la via administrativa, sinó també per la via penal, que pot tenir efecte més dissuasoris", ha opinat al conseller.

Mentrestant, el conseller reclama que també hi hagi una modificació del codi de circulació perquè inclogui també com a sanció aturar-se al voral de la carretera. L'objectiu, segons Puig, és aconseguir que sigui una infracció reconeguda per poder immobilitzar els cotxes dels clients. El conseller creu que mentre hi hagi demanda de prostitució de carretera hi haurà oferta i, per això, considera primordial poder actuar contra els clients.

Puig ha detallat que una sanció administrativa no és suficient argument per persuadir alguns dels clients, sobretot els estrangers que pensen que "tornaran a casa i no l'hauran de pagar". "Si podem immobilitzar els seus cotxes, segur que els persuadiríem més", ha conclòs.
Interior situa com a prioritats en aquest àmbit arribar a eradicar la prostitució de carretera, acabar amb les xarxes que obliguen noies a prostituir-se i que no es pugui vendre sexe en cap espai públic.