Interior ha cobrat totes les sancions imposades a clients de prostitutes de carretera

El conseller Puig estima que s'han posat tantes multes a conductors com a treballadores sexuals

El dispositiu voral activat durant el mes de juny va començar a multar clients i prostitutes al mes de juliol. Des de llavors s'han castigat tant conductors com treballadors sexuals. Una determinació que s'ha pres per esborrar la imatge d'una prosituta oferint els seus serveis a la via pública. "Hi ha una gran majoria de ciutadans que creuen que l'oferiment de serveis sexuals s'hauria de circumscriure a l'àmbit privat", ha recordat.

Puig ha desitjat també que la reforma del codi penal inclogui finalment la prostitució a l'espai públic. Serà un "bon instrument" per perseguir-la. La gent ha de saber que els serveis sexuals es poden obtenir "en espais íntims", però no a l'espai públic, ni a les carreteres. 

La pressió policial ha fet que s'hagi notat una retracció en algunes carreteres, sobretot pel que fa als clients. Un triomf ja que si s'incideix "sobre la demanda, baixarà l'oferta", ha raonat.

Més de 260 multes a les comarques gironines

La presència de prostitutes exercint a peu de carretera és molt habitual a les comarques gironines, la porta d'entrada al país des d'Europa. Entre el 13 de juny i el 15 d'agost, els Mossos d'Esquadra han fet 433 advertiments i han posat 263 multes a prostitutes i a clients. La majoria d'aquestes sancions s'han imposat a clients (164) mentre que 104 han estat per a les noies.

Fonts d'Interior destaquen que a través d'aquesta actuacions han aconseguit detectar 15 proxenetes. Per ara, els Mossos d'Esquadra només poden multar per exercir la prostitutes en les vies que són titularitat del Govern.