Familiars i amics de Núria Pòrtulas celebren a Girona la seva absolució

El Grup de Suport adverteix que no oblidarà 'tot el que ha passat'

  • Un important nombre de persones s'han aplegat davant el consistori © ACN
    Un important nombre de persones s'han aplegat davant el consistori © ACN
  • Familiars i amics han celebrat davant l'Ajuntament de Girona l'absolució de Núria Pòrtulas © ACN
    Familiars i amics han celebrat davant l'Ajuntament de Girona l'absolució de Núria Pòrtulas © ACN

'No podem amagar la nostra alegria i sorpresa per l'absolució de la nostra companya'. Així és com ha rebut el Grup de Suport a la Núria Pòrtulas l'anunci d'aquest dijous del Tribunal Suprem d'absoldre la jove, que fa més de tres anys que travessa un periple judicial. Malgrat la notícia de l'absolució, però, les companyes de la jove no volen oblidar 'tot el que ha passat'. En un comunicat, el grup afirma que aquesta sentència 'desmunta' les justificacions que han permès mantenir el procés obert durant tres anys i basat en proves 'tan surrealistes' com una lliberta blava 'incautada il·legalment', unes anotacions i la seva ideologia anarquista. 'Nosaltres també tenim llibretes blaves', manifesten.

El Grup de Suport a la Núria Pòrtulas, que aquest dijous ha quedat lliure de tots els delictes que li imputaven, està 'convençut' que aquesta absolució respon a la presència al carrer durant aquests tres anys, en què la de Sarrià de Ter ha rebut múltiples mostres de suport arreu del país des del dia que se la va empresonar preventivament durant quatre mesos.

'La repressió no és només la presó', afirmen, sinó que aquesta recau 'sobre el pensament dissident que proposa alternatives al sistema capitalista' i que el sistema intenta 'desmobilitzar' a través d'estratègies basades en la repressió que tenen per objectiu 'desmobilitzar les persones i el seu entorn', asseguren.

Joan Boada, secretari general d'Interior quan van detenir Pòrtulas, i Joan Saura, conseller d'Interior, són, pels companys de lluita de la sarrianenca, els 'responsables' de la persecució de la jove, mogut per la voluntat de 'criminalitzar els membres de la campanya de cara a la societat i fer-los abandonar la lluita', manifesten. D'aquesta manera, en demanen la dimissió com a 'autèntics' responsables.

Detenció preventiva i Llei Antiterrorista

'Seguim recordant i denunciant la detenció preventiva' de la Núria', exclama el grup de suport, que ha denunciat durant tot aquest temps el caràcter preventiu de la persecució judicial de la jove, i asseguren que no se li ha tingut en compte la presumpció d'innocència. Novament, assenyalen Interior com a responsable d'aquesta mesura, fruit de l''estratègia' d'acabar amb els moviments socials 'que plantegen alternatives al sistema establert'. En aquesta línia, condemnen la Llei antiterrorista que permet que una detinguda pugui romandre cinc dies incomunicada a mans de la policia.