'El dolor i el patiment dels familiars i amics de la Núria Pòrtulas no es podrà compensar de cap manera'

La plataforma en suport a Pòrtulas han celebrat la sentència però critiquen que les acusacions no tenien fonament des del principi

Tant la plataforma de suport a Núria Pòrtulas com l'advocat de la jove, Benet Salellas, han carregat contra l'actuació policial, política i de l'Audiència Nacional durant els tres anys que ha durat el procés –des que van detenir Núria Pòrtulas el 7 de febrer del 2007 fins que hi ha hagut sentència definitiva del Suprem-. L'entorn de la jove ha reclamat que el departament d'Interior es disculpi públicament per haver criminalitzat Núria Pòrtulas. També han anat més enllà i han reclamat que el conseller, Joan Saura, i el secretari general, Joan Boada, dimiteixin dels seus càrrecs.

Una sentència 'clara i contundent' que, segons Salellas, posa en evidència que el tribunal de l'Audiència Nacional ni tan sols es va mirar l'expedient i que va convertir en sentència l'informe policial. El lletrat ha assegurat que era 'tan senzill' com comprovar si els tribunals italians havien condemnat Juan Antonio Surroche, un company de Pòrtulas que, segons els Mossos d'Esquadra, formaria part de l'organització terrorista amb qui la jove anarquista hauria col·laborat. 'Si havia estat absolt no tenia cap sentit condemnar Núria Pòrtulas', ha afirmat Salellas que critica que ni fiscalia ni el tribunal comprovessin que realment la sentència de Surroche va ser absolutòria.

Per aquest motiu, Benet Salellas considera que la sentència del Suprem és un 'revés' al conjunt del procés seguit contra Núria Pòrtulas i, per argumentar aquesta afirmació, ha volgut llegir un paràgraf de la sentència que recull que no ha quedat provat que Pòrtulas hagi contactat amb un grup o organització terrorista sinó que el que realment ha quedat provat és que 'va contactar amb un amic'.

L'entorn de Pòrtulas ha convocat aquest vespre a les vuit un 'brindis' de celebració a la plaça del Vi de Girona. Eren pessimistes i no confiaven en una sentència absolutòria, tot i això, han afirmat que no es donen per satisfets i continuaran lluitant perquè desaparegui la llei antiterrorista i l'Audiència Nacional.