Fiscalia i acusació demanen presó per al monitor de Lloret acusat d'abusar de menors

Josep Castiella nega que sigui ell qui apareix al vídeo que li van trobar al mòbil fent-li una fel·lació a un menor

Josep Castiella estava citat a declarar a les 10 del matí arran del vídeo trobat al seu telèfon. Al llarg de la setmanes cada vegada hi ha hagut més denúncies per nous casos d'abusos a menors i ja són 16 els nens que asseguren que han estat víctimes del monitor. El monitor ha demanat protecció als Mossos d'Esquadra per arribar als Jutjats de Blanes on també hi havia convocada una concentració de pares de víctimes. Ha arribat abans de les 9 del matí i cap a tres quarts de 10 del matí ho han fet la seva mare i el seu germà.

L'advocat de l'acusació particular, Joan Comas, de moment representa 11 casos de 10 famílies, perquè dos dels menors són germans. A la sortida de la declaració, el lletrat ha explicat que Castiella no ha declarat contra seu i que ha negat tots els fets. "No s'ha reconegut en el vídeo", ha explicat Comas. Tot i això, no ha estat capaç de donar una explicació sobre com ha arribat la gravació al seu telèfon mòbil com tampoc sap per què al seu ordinador hi havia material de pornografia infantil.

Fins ara Castiella ha estat en llibertat, però després de les darreres proves i l'increment de casos tant la fiscalia com l'acusació particular han demanat que entri en presó provisional a l'espera de judici. Comas ha detallat que ara la fiscalia també l'acusa per delictes d'agressió sexual que, segons el Codi Penal, implica penes d'entre 8 i 12 anys per delicte.

Comas ha lamentat que les famílies hagin hagut de suportar que Castiella estigui en llibertat durant 6 mesos. "Han estat 6 mesos patint que ell estigués al carrer tot i que els fills ho havia explicat i hi havia indicis clars", ha lamentat el lletrat que afegeix que ara ja no només hi ha proves sinó "evidències clares".