Uns 200 veïns de Lloret reclamen presó per un monitor acusat d'abusar menors

Els pares asseguren que setze denúncies són motiu suficient perquè la justícia actuï

Uns 200 veïns de Lloret de Mar han sortit al carrer per reclamar justícia i que l'acusat d'abusar de menors vagi a la presó. Els veïns s'han donat cita a les portes de l'escola Àngels Alemany i han anat baixant fins a arribar davant de l'ajuntament. Durant el trajecte s'han ajudat de xiulets i pancartes per fer-se sentir i han demanat als veïns que se'ls miraven que els donin suport.

Durant el recorregut, els manifestants han demanat la màxima protecció per als nens i han cridat consignes en contra de Josep Castiella. "Els nens no es toquen", "volem justícia" o "hi ha un pederasta al carrer" han estat algunes de les frases que els manifestants han cridat durant la marxa.

Segons el portaveu de les famílies afectades, l'Enzo, els primers pares que van conèixer que els seus fills havien estat agredits sexualment els costava assimilar la notícia. Ara bé, el portaveu ha remarcat que ja són setze les denúncies presentades i que això, segons les famílies, evidencia que el monitor és culpable. "Setze nens no es poden inventar uns fets tan atroços", ha afirmat l'Enzo, que assegura que si el monitor està en llibertat el "risc real" és per als pares perquè la ràbia que senten els pot portar a fer justícia pel seu compte. El portaveu ha assegurat que els pares se senten "impotents, rabiosos i molt sols" i que estan rebent atenció psicològica per "canalitzar la ràbia".

El portaveu també ha lamentat que l'ajuntament no s'hagi posat des del principi al costat de les famílies i que hagi esperat fins fa pocs dies a rescindir el contracte amb l'empresa del monitor, que ofereix serveis a l'ajuntament. De fet, el portaveu ha denunciat que tenen constància que Castiella ha estat organitzant activitats de festa major per a infants aquest mateix estiu a pobles de l'entorn.

Els manifestants han acabat la protesta a les portes de l'ajuntament, on s'estava celebrant el ple ordinari de setembre. A petició del Millor, s'havia de votar una moció per declarar el monitor persona non grata a Lloret de Mar. Finalment, la resta de grups municipals han frenat aquest text i han pactat una esmena a la totalitat on mostren la solidaritat de l'ajuntament cap a les famílies afectades, condemnen els fets i es comprometen a no contractar més l'empresa de Castiella. Una representació dels manifestants ha entrat al ple i ha exhibit pancartes en contra del monitor i demanant justícia.

Cada vegada més casos

El monitor de Lloret de Mar Josep Castiella acusat d'abusar sexualment de setze nens d'entre 4 i 9 anys ha estat citat novament per declarar el 26 de setembre al jutjat d'instrucció de Blanes després que els Mossos d'Esquadra hagin recuperat un vídeo del seu telèfon mòbil on apareix practicant una fel·lació a un nen. El monitor va ser detingut al març i actualment està en llibertat amb càrrecs.

Josep Castiella té el títol de monitor d'activitats de lleure infantil i és responsable de l'empresa 'Lleuresport', que organitza activitats lúdiques per celebracions de festes majors, de final de curs escolar o comunions i coordina casals d'estiu i Nadal. També ha entrenat un equip d'hoquei a Lloret de Mar i ha impartit classes de guitarra.

D'entrada, Castiella només ha respost davant del jutge sospitós d'haver abusat d'alguns menors. Els Mossos lliuraran a la fiscalia nous indicis que podrien augmentar el nombre de nens que han patit abusos. Entre les noves diligències que es podrien fer hi ha investigar si Castiella va abusar també d'un infant sahrauí que va tenir acollit l'estiu del 2011.

A banda del vídeo que han trobat al seu mòbil, al seu domicili, els Mossos van trobar també vídeos i fotografies de pornografia infantil. En un ordinador han aparegut guardades imatges de menors practicant sexe amb adults o bé despullats i fent-se tocaments.