Es desencalla el conflicte del menjador de l'escola de Vilobí d'Onyar

Els pares han arribat a un acord amb el Consell Comarcal, gestor del servei de menjador i el Departament d'Ensenyament

Fité ha explicat que després de la reunió que van mantenir el dimecres passat, el Consell Comarcal va convocar tots els pares el passat divendres per parlar sobre la problemàtica del servei de menjador. Una setantena de pares van assistir a aquesta sessió que va comptar amb la presència de quatre membres del Consell Comarcal, dos del Departament d'Ensenyament i diversos membres del centre educatiu.

"Ens van dir que no es podia canvia la gestió però en veure que els pares estaven molt enfadats, el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va decidir que s'havia de fer alguna cosa", ha afirmat Fité. Segons el president de l'AMPA, Bayot va decidir posar "fil a l'agulla" i va decidir que, a partir de llavors, el Departament d'Enseyament controlava la gestió del servei de menjador.

Fité ha explicat que des del Departament d'Ensenyament va proposar un acord a tots els pares. "Des d'Ensenyament ens van dir que era complicat trencar el contracte actual, per tant, fins al gener continuarem amb aquest servei però a partir de llavors s'obrirà un concurs per escollir una nova empresa", ha explicat el president de l'AMPA. Fité ha ressaltat que els pares estan "molt contents i satisfets" de la proposta però ha afirmat que els pares faran un seguiment i un control del servei que es s'ofereix als seus fills perquè no hi hagi cap altre incident.

El president de l'AMPA també ha avançat que els pares busquen una empresa que reuneixi quatre condicions indispensables. D'una banda, el 30% del menjar que ofereix ha de ser ecològic, ha de tenir una assegurança d'accidents perquè en els últims tres anys tres nens es van trencar les dents i l'empresa actual i oficial no tenia assegurança, un preu més correcte i un bon servei de monitors.