Cassolada a Vilobí d'Onyar pel conflicte del menjador escolar

L'AMPA es reunirà demà amb representants d'Ensenyament i el Consell Escolar que és qui gestiona el servei

"És una vergonya que els alumnes que dinen fora estiguin assegurats i els de dins no, i que el menjar dels de fora sigui de qualitat i que el de dins no". Amb aquestes paraules, el president de l'AMPA, Carles Fité, es dirigia als pares que aquest matí s'han concentrat davant de l'ajuntament amb cassoles, paelles i xiulets per expressar el seu malestar per un conflicte que ja dura des de fa més d'una setmana. "Esperem que els arribi al Consell Comarcal i a Ensenyament", afegia. Demà està previst que l'AMPA es reuneixi amb els seus representants per intentar trobar una sortida.

Des d'ahir, els nens que utilitzen el servei de menjador alternatiu ja no han d'anar a la casa del particular que es va oferir per acollir-los -el primer dia es va fer des d'un menjador d'un restaurant- sinó que ara l'Ajuntament ha acceptat cedir-los la Sala dels Passos Perduts del teatre perquè almenys és una zona coberta i no es mullaran en cas de pluja. "Els ho agraïm però el que volem és que puguin dinar al pavelló", explica Fité, que recorda que com que es troba dins el mateix recinte de l'escola -està just al costat- aquesta és la millor alternativa possible des del seu punt de vista fins que l'empresa que han contractat pugui oferir el servei al mateix menjador de l'escola.

Des de l'Ajuntament, però, s'ha descartat aquesta opció al·legant que l'indret no reuneix les condicions higièniques necessàries i perquè és un espai que depèn d'Ensenyament des de les nou del matí fins a les cinc de la tarda. Des de l'AMPA són conscients que l'última decisió la prendran els serveis territorials i el Consell Comarcal, que és qui gestiona el servei, però demanen "més implicació" per part de l'Ajuntament i que es posi al seu costat. Ara, estan a l'espera del que pugui donar de sí la reunió de demà. "No hem aconseguit el que volem i seguim amb la lluita", ha dit Fité.

Més d'una setmana amb el servei alternatiu

El conflicte va començar quan l'associació de pares va anunciar que tenia contractada una altra empresa que oferia una tarifa "més barata, amb més qualitat i amb assegurança". El Consell Comarcal va decidir prorrogar aquest curs la concessió a l'empresa Scolarest i fins l'any que ve no té previst convocar-ne un de nou.

Davant d'aquesta situació, els pares van decidir des del passat dia 12 de setembre -inici del curs escolar- oferir un servei de menjador alternatiu. El primer dia es va fer en el pati d'un restaurant però des del segon dia ja es va realitzar en el menjador d'una casa particular a 150 metres de l'escola. A dia d'avui, hi ha 107 alumnes que utilitzen el servei alternatiu de menjador.