Blanes encara no ha rebut les ajudes d'1,6 MEUR per les destrosses del Gloria

La Generalitat i Adif han invertit 18 milions en la reparació de les principals infraestructures

Aquest dijous 21 de gener farà un any del temporal Gloria va arrasar la demarcació de Girona, provocant un gran nombre de destrosses. Un dels municipis més afectats és Blanes (Selva), que l'Ajuntament calcula que les reparacions de totes les destrosses ronden els 20 milions d'euros (MEUR).

De tots aquests diners, 1,6 milions són d'inversió municipal. Segons l'Ajuntament de Blanes, després del temporal es va haver de reparar immediatament les canonades d'aigua potable per garantir el subministrament a la població i també reparar diverses infraestructures afectades.

El consistori també va actuar en la neteja i reparació de la façana marítima, reposant part de la sorra que el mar havia arrossegat fins al passeig marítim, eliminant les restes vegetals que hi havia a les platges i instal·lant dutxes i altres serveis bàsics. Per part de l'Ajuntament de Blanes també es va retirar tota la brutícia que s'havia acumular al voltant del riu Tordera, després de l'augment de cabal que es va originar arran de les pluges.

Dels 1,6 milions d'euros de despesa municipal que van representar aquestes actuacions, l'Ajuntament de Blanes encara no ha rebut cap ajuda de les altres administracions.

Pel que fa als 18 milions restants, provenen de la Generalitat i Adif en la reparació d'altres infraestructures afectades durant el temporal. Principalment es tracta dels dos ponts sobre la Tordera que van col·lapsar per culpa de l'augment de cabal del riu.

Adif estrenava aquest desembre el nou pont que recuperava la connexió ferroviària entre Blanes i Malgrat de Mar (Maresme), mentre que unes setmanes abans la Generalitat també posava en funcionament el pont per a cotxes entre els dos municipis. Ara, des de Ports de la Generalitat també s'estan enllestint les obres de reparació del dic del Port, que va ensorrar-se.