El Servei de Vigilància de Blanes incrementa un 26% les assistències aquest estiu

Gairebé la meitat dels serveis han estat per atendre picades de medusa

Durant 14 setmanes han treballat 25 socorristes en els tres llocs de socors i les vuit torres i cadires de vigilància que s'han instal·lat a les diverses platges de Blanes. En concret, a la platja de s'Abanell s'han atès un total de 671 casos, un 40% més que l'any passat, a la platja centre uns 555, un 48% més que el 2011, i al lloc de socors de la Cala Bona s'han fet 487 atencions, un 2,6% menys que ara fa un any.

Segons el servei de socors, els treballadors han realitzat el major nombre de serveis durant el darrer mes i mig. També s'ha incrementat el nombre de serveis amb la cadira amfíbia, uns equipaments que s'utilitzen per aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i volen banyar-se a la platja. Aquest 2012 s'han fet 201 serveis, 107 més que l'any passat i 174 més que el 2010.

Els socorristes també han realitzat diversos serveis per atendre contusions, rascades, ferides incisives, rentats oculars, hipotensió, cremades, picades d'insectes, marejos o hemorràgies nasals. També s'han fet 23 trasllats en ambulància a l'Hospital Comarcal de Blanes per casos que requerien intervenció mèdica com ara fractures de turmell o contusions al tòrax i al cap.

Entre els casos més greus hi ha la intervenció d'una dona de 70 anys, veïna de Blanes, que s'estava ofegant i que la ràpida intervenció d'un banyista, els socorristes i els efectius del SEM i la Policia Local van pemetre salvar-li la vida.

A banda de la seva tasca directa de vigilància, els socorristes també han realitzat controls dels serveis que hi ha al seu lloc de treball com ara les boies de senyalització marítima o els accessos a la platja. També han ajudat a la Policia Local realitzant tasques de seguretat ciutadana i han intervingut en diversos casos de venda ambulant, presència de gossos a les platges, massatgistes il·legals, furts o consums d'alcohol i estupefaents a la platja.