L'acusat de degollar la xicota a Salt torna a l'escenari del crim

La defensa apunta que la nit dels fets el jove anava molt begut i la parella va començar a discutir per gelosia

La fiscal, Sandra María Fagil, i l'acusació particular, Estíbaliz Herranz, acusen Douglas Yair O. L. d'un delicte d'assassinat i un altre de trencament de mesura cautelar perquè tenia en vigor una ordre d'allunyament que li impedia apropar-se a menys de 200 metres de la víctima. La defensa, en canvi, sosté que la parella es va començar a barallar per gelosia. Per això, creu que es tracta d'un delicte de lesions amb resultat de mort o d'un homicidi perquè la víctima es va poder defensar.

El lletrat, Gregori Martínez, ha explicat que tots els testimonis i les proves recollides fins ara indiquen que la nit dels fets l'acusat va consumir molt alcohol i que anava begut. Qui encara no ha donat mai la seva versió dels fets és Douglas Yair O. L. que sempre s'ha acollit al seu dret a no declarar.

Aquest dimecres, la comitiva judicial amb la jutgessa, la fiscal, els lletrats i agents de l'àrea d'investigació dels Mossos d'Esquadra han anat fins al pis per fer la reconstrucció del crim. Cap a tres quarts d'1, ha arribat l'acusat, emmanillat i custodiat dels Mossos. Dos minuts després, han tornat a sortir del pis. "No hi ha hagut reconstrucció perquè  no ha respost a les preguntes", ha explicat Martínez.

El cas es remunta a la matinada del 17 de juny. Segons diversos testimonis, el dia dels fets la parella -els dos d'origen hondureny- va anar a una festa d'aniversari d'una compatriota a un pis de Salt i després van anar plegats fins a la discoteca Scandal, on va continuar la celebració. El problema, indica el cunyat la víctima, era que en aquella discoteca hi treballava com a discjòquei un noi que havia tingut una relació amb la víctima. Per això, apunta a que aquest podria ser el detonant de la disputa i el que va fer que l'acusat decidís marxar de la discoteca sol, deixant la seva xicota amb la resta d'amics.

Alguns testimonis van veure Douglas Yair a la discoteca Caribbean sol però passades les 4 de la matinada va trucar a l'intèrfon de casa la seva sogra, que va obrir la porta. Llavors, es va queixar que a la seva filla sortís amb les seves amigues, unes noies a qui ell deia que "els hi agradava anar amb homes" i també es va lamentar que quan anava amb les amigues, a ell no li feia cas. Seguidament, va dir que s'enduia la nena de dos mesos -filla de la parella- a casa.

Una estona després, la mare de la víctima va trucar al seu gendre i, mentre conversava amb ell, la seva filla va arribar al pis. Mare i filla van començar a parlar, la noia es lamentava perquè deia que estava "farta" de la gelosia d'ell. De sobte, la mare va sentir un crit de la noia que deia "Jair, mami, ajuda'm" i va sortir corrent en direcció a casa la seva filla. Quan va arribar, la noia ja era morta i ell es tambalejava sobre la barana del balcó.

Els sanitaris que van arribar al lloc dels fets, al carrer Torras i Bages de Salt, van certificar la mort de la noia i van atendre el jove, que finalment va caure al carrer entre dos contenidors. Al pis, hi havia sang abundant i la noia tenia un tall profund al coll que li hauria pogut seccionar alguna artèria vital.

El jove gairebé no mantenia la consciència. Segons la declaració de professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tenia diverses ferides a la zona del pit i un cop fort a l'esquena. Primer va ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona i després, quan la jutgessa va ordenar l'ingrés a presó, el van traslladar a l'hospital penitenciari de Terrassa on va rebre atenció mèdica.