El Gerió Digital es dispara durant la pandèmia i creix un 150% el 2020

S'ha arribat als 2,6 milions de lectors i 9,2 milions de visualitzacions de pàgina

El Gerió Digital, el mitjà de comunicació nadiu a Internet de les comarques gironines amb més audiència, s'ha disparat aquest 2020, any que la pandèmia provocada pel coronavirus ha centrat l'actualitat. El portal ha sumat més de 2.649.000 usuaris únics segons una auditoria d'OJD Interactiva, fet que representa un creixement del 150,11% respecte a l'any anterior, quan es van registrar 1.059.000 usuaris. El primer mes de creixement va ser el març, amb l'inici de l'estat d'alarma i el confinament, i l'agost, instant en que la covid-19 anava a la baixa i es tornaven a programar actes culturals.

El director d'El Gerió Digital, Marc Estarriola, considera que aquest "creixement exponencial" és la consolidació d'un mitjà "totalment gratuït" que, en un context de crisi com el de la pandèmia de la covid-19, "ha estat capaç de tirar endavant malgrat no tenir subvencions públiques" i que ha comptat amb el suport de "la ciutadania en uns moments on buscava canals d'informació rigorosos, constants, veraços i referents".

En aquest sentit, El Gerió va ser l'únic mitjà que va seguir creixent durant cinc mesos ininterromputs a l'esfera digital de la demarcació de Girona registrant un increment del 50,8% al març; un 16,5% a l'abril; un 22% al maig, un 3,3% al juny, un 1,76% al juliol i un 32,17% l'agost. La informació més consultada ha estat tota la relacionada amb la crisi sanitària. Des d'un inici, el passat març, es va fer un seguiment exhaustiu de les informacions més rellevants i publicat diversos articles en exclusiva com ara la primera mort per covid-19 a la província com també el cas d'un positiu per coronavirus a la presó de Figueres que va obligar a confinar el mòdul d'infermeria amb onze interns.

Pel que fa a les notícies més compartides a les xarxes socials en destaquen el primer dia sense víctimes mortals per coronavirus a la província amb 15.321 persones que ho van compartir a Facebook o la llista dels 187 municipis gironins sense franges horàries obligatòries per fer esport o passejar que van compartir 2.184 persones.

Pel que fa a les visualitzacions de pàgines, han passat de les 3.316.000 del 2019 a les més de 9.262.000 de tot el 2020.

Nota: Aquestes xifres només contemplen els lectors residents a l'Estat, deixant fora de l'anàlisi 118.555 lectors estrangers.