Un positiu per coronavirus a la presó de Figueres obliga a confinar el mòdul d'infermeria amb onze interns

El personal sanitari també podria haver-se contagiat

El mòdul d'Infermeria de la presó del Puig de les Basses a Figueres (Alt Empordà) ha quedat confinat avui segons ha pogut saber aquest diari i restarà tancat almenys una setmana.

El motiu ve donat perquè s'ha detectat un positiu per covid-19 en un intern d'aquest mòdul que podria haver contagiat a d'altres presoners, el personal de vigilància penitenciaria com també el personal sanitari per les atencions específiques que requeria. El presoner però, se li ha detectat coronavirus al sociosanitari Bernat Jaume un cop va quedar en llibertat dijous de la setmana passada. Aquest fet és el que ha posat en alerta als responsables del centre penitenciari.

A dia d'avui hi ha onze interns que requereixen d'atenció mèdica especial i que restaran confinats, podent sortir de la cel·la només una hora al dia per anar al patí. La situació es mantindrà durant una setmana que és el temps que es trigarà a fer-los el test per comprovar si també estan contagiats.

Pel que fa al personal sanitari aquest seguirà treballant a partir de demà equipat amb un equip de protecció individual (EPI). Des del sindicat CSIF, que han tingut coneixement avui dels fets, reclamen al Comitè de Crisi de la Secretaria General que es facin les proves diagnòstiques de forma immediata a tots els funcionaris que han treballat en aquell mòdul i hagin estat exposats al risc de contagi.

Al personal sanitari avui s'han començat a realitzar-los tests serològics de detecció ràpida.