L'Estat s'oblida de la platja del Golfet de Palafrugell i augmenta el risc de despreniments

L'Ajuntament recorda al govern central que de manera periòdica s'han de fer tasques per estabilitzar el terreny

La platja del Golfet de Calella de Palafrugell es troba envoltada pel penya-segat que hi ha en aquesta part de la Costa Brava. L'any 2005, després que hi hagués diverses esllavissades als talussos, Costes va col·locar una malla metàl·lica reforçada per evitar que les roques i la terra anessin a parar a la platja i garantir la seguretat dels banyistes.

Cinc anys més tard, al 2010, l'Estat va tornar a fer tasques de manteniment a l'indret. Entre d'altres, es va estabilitzar el terreny i es va renovar la protecció metàl·lica.

Ara, quan s'acaba la temporada d'estiu, l'Ajuntament de Palafrugell ha requerit a Costes que torni a actuar a l'indret. Segons el consistori, cal fer una actuació d'urgència en un termini màxim de deu dies per retirar les roques que han anat a parar a la sorra i "restaurar la situació física deteriorada".

A més, l'ajuntament també demana a Costes que enviï tècnics a peu de platja perquè, conjuntament amb el serveis municipals, analitzin quines altres actuacions cal portar a terme.