El sindicat CSIF decideix no donar suport a la vaga d'escombraries de Figueres

Considera que "la mesura de pressió que representa aquesta vaga és totalment desproporcionada"

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, no dona suport a la vaga de Fisersa-Ecoserveis a Figueres. La vaga, que afecta especialment a la recollida de les escombraries de la ciutat, va començar el dia 15, a proposta dels sindicats CCOO i Co.bas, i també va ser validada pels treballadors d'UTE Broócoli, adjudicatària del servei de Parcs i Jardins des de fa uns mesos.

CSIF, amb representació sindical en l'empresa i que reuneix el col·lectiu de tècnics i administratius d'Ecoserveis, assegura que se'ls ha impedit participar en l'assemblea de convocatòria de vaga i, per aquest motiu, desconeixen amb exactitud quins han estat les negociacions prèvies i les reivindicacions exactes que han portat a proposar la realització d'aquesta vaga, més enllà de comentaris no documentats i/o informacions a la premsa.

El sindicat no entén si el motiu és la separació dels serveis, ja que aquestes protestes no es van iniciar amb el procés de subrogació del personal (30 persones) de Parcs i Jardins cap a una empresa privada a la fi de l'any passat.

En la convocatòria que va fer l'Equip de Govern Municipal als diferents sindicats de Fisersa-Ecoserveis per a exposar les perspectives de futur dels treballadors, el passat dia 11 de novembre, es va deixar clar que l'estudi de possible separació del servei de neteges viàries i del de residus urbans estava pendent fins a finals de gener de 2021.

CSIF entén que, en l'actualitat, Fisersa-Ecoserveis, està complint rigorosament amb el conveni actual, denunciat per la part social amb posterioritat a la convocatòria de vaga, i que l'empresa té previst l'inici de les negociacions la primera quinzena de gener de 2021. Els tècnics (2 persones) i operaris (3 persones) del servei d'enllumenat públic han estat convocats, tant pel propi Govern Municipal com per la direcció de l'empresa, per a informar de manera documentada sobre quins són les propostes i garanties que la subrogació del personal a aquesta empresa municipal podria oferir.

A més, amb data 15 de desembre de 2020, la consellera delegada de Ecoserveis va emetre una circular a tots els treballadors amb la qual es garantia mantenir tots els drets econòmics i socials dels quals poguessin ser subrogats de Ecoserveis (capital mixt) a Fisersa (capital municipal).

Des de CSIF declaren que “per tot això, i especialment per el moment sanitari que ens afecta, entenem que la mesura de pressió que representa aquesta vaga és totalment desproporcionada, i poc o gens justificable, per la qual cosa no podem donar-li suport”.