Creixell recapta uns 500 euros per fer una rèplica de la marededéu robada

La imatge va desaparèixer de la capella de Santa Maria el mes de març

El mes de març, la marededéu de Creixell va desaparèixer de l'interior de l'església on es trobava exposada. Es tracta d'una figura d'alabastre que data del segle XIV-XV i que té un gran valor sentimental pel poble. Els lladres van entrar de nit després de trencar el forrellat de la porta de fusta i ferro amb una radial, i forçar una segona porta.

La marededéu és una figura d'alabastre policromada d'estil gòtic que data del segle XIV-XV de 55 centímetres. Segons Núria Roura, historiadora de l'art, es tracta de l'única imatge, de les tres que hi havia en el cicle iconogràfic dedicat a la Immaculada Concepció, que es va poder salvar durant l'estiu del 1936 quan un grup de gent va irrompre a l'església cridant i destruint les imatges de la capella. Va sobreviure a la Guerra Civil perquè veïns la van amagar en un paller. Aquesta imatge presidia el centre del retaule neoclàssic que hi ha a l'església i que va ser construït, l'any 1819, pel mestre de cases de Garriguella, Josep Torroella.

Des del robatori, no hi ha hagut notícies de la talla. Per això, els veïns han decidit recaptar diners per poder fer-ne una reproducció exacta i tornar a situar-la al retaule. Durant aquest concert, van recollir 498 euros en donatius de la cinquantena d'assistents.