Presó provisional sense fiança per a l'home que va estrangular la dona en un pis de Lloret de Mar

El detingut s'ha acollit al seu dret a no declarar

La titular del Jutjat d'Instrucció Número 5 de Blanes (Selva), especialitzat en violència masclista, ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home que va estrangular la dona en un pis de Lloret de Mar. La causa està oberta pels delictes d'homicidi i assassinat, tot i que la imputació es concentrarà més endavant (en funció de com avanci la investigació).

L'arrestat, un belga de 51 anys, s'ha acollit al seu dret a no declarar. Tot i això, el detingut ja ha confessat el crim com a mínim en tres ocasions. La primera, quan es va entregar a la Policia Local; la segona, durant la reconstrucció dels fets que es va fer al pis de l'avinguda Magnòlia; i la tercera, a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Tant en presència de la comitiva judicial, com després a comissaria, el detingut –que parla flamenc- va admetre haver matat la seva dona diumenge a la nit, quan els dos es trobaven sols al pis de l'avinguda Magnòlia, on vivien de lloguer.

Segons el detingut, el matrimoni es va començar a discutir entre les nou i quarts de deu del vespre. El detonant va ser una relació extramatrimonial que ell havia tingut, i que va suposar que marxés a viure a Bèlgica durant un temps. Al desembre de l'any passat, però, l'home va tornar a Lloret de Mar i la parella va reprendre la convivència.

L'arrestat, que té 51 anys, va explicar que durant la discussió la seva dona es va exaltar i el va arribar a amenaçar, dient-li que el mataria amb un ganivet. Aleshores, en un atac d'ira, ell la va agafar pels canells, la va empènyer contra el sofà i la va començar a escanyar. Després, la va llançar a terra i va continuar asfixiant-la fins que la va matar.

S'entrega a la policia

L'home es va entregar dilluns al matí a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar. Abans, havia escrit una nota en flamenc adreçada als fills d'ella, que viuen a Bèlgica. Després d'explicar als agents que havia matat la seva dona, la Policia Local de Lloret de Mar va anar fins al pis del carrer Magnòlia –ell els va donar les claus- on van trobar-se el cadàver estès a terra.

Després de declarar en seu policial, aquest dijous el detingut ha passat a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció Número 5 de Blanes. I aquí, a diferència del què havia fet els primers dies, l'arrestat s'ha acollit al seu dret a no declarar. L'assistia un altre advocat que aquell qui va ser present durant la reconstrucció i la declaració a comissaria.

La jutgessa ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança. La causa està oberta pels delictes d'homicidi i assassinat, tot i que la imputació es concentrarà més endavant (en funció de com avanci la investigació).

La víctima de Lloret de Mar és la novena dona que ha mort per violència masclista a Catalunya aquest any.