L'Assemblea Nacional Catalana presenta l'espot de la marxa de la Diada

El vídeo produït per l'ANC cita un fragment del poema 'La pell de brau', de Salvador Espriu

"Escolta, Sepharad: els homes no poden ser si no són lliures". Aquesta és una part del fragment del poema 'La pell de brau', de Salvador Espriu, triat per fer el vídeo on diverses cares de la societat catalana fan una crida a la participació "massiva" en la manifestació independentista de l'11 de setembre.

La idea de l'espot, segons el seu director, Lluís Danés, és simbolitzar "el pas de la foscor a la llum" amb un text "sorprenentment vigent". "Després de molts anys, les paraules d'Espriu encara tenen una vigència que fan por. Sobretot quan es refereix a Sepharad, que és Espanya", ha explicat. Danés ha afegit que no ha fet el vídeo "desinteressadament", sinó que l'ha realitzat amb l'interès d'aconseguir "la llibertat del meu país". "El proper vídeo serà el de la festa de la independència", ha assegurat.

En l'espot, hi apareixen els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach; l'expresident d'ERC Jordi Carbonell; els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa; el cantautor Lluís Llach; la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals; els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós; les actrius Montserrat Carulla, Silvia Bel i Txe Arana; el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet; els directors Oriol Broggi i Joel Joan; els músics Gerard Quintana i Joan Reig; el catedràtic Ferran Requejo; i la presidenta de l'ANC Carme Forcadell. D'entrada també s'havia confirmat la participació l'expresident del Govern Pasqual Maragall, però finalment no hi ha format part.
 

"Sumar, sumar i sumar"

Durant l'acte de presentació, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha fet una crida a la participació "massiva" a la manifestació de la Diada i ha afegit que, si bé el gruix dels manifestants seran independentistes, també n'hi haurà d'altres que reclamin un pacte fiscal just. En aquest sentit, Casals ha dit que "no s'han de posar limitacions perquè tots ens necessitem i és important sumar, sumar i sumar per pressionar els nostres polítics, que són els qui han de fer un pas endavant", ha afegit.