Intenten estabilitzar l'incendi de Madremanya abans que entri tramuntana demà a la tarda

Els 30 desallotjats del nucli de Vilosa no podran tornar a casa seva durant aquesta nit

Ballesta ha explicat que encara es desconeixen les causes del foc però que els Agents Rurals han descartat que l'incendi hagués estat intencionat. "Sabem que el foc ha començat al nucli de Vilosa, encara no sabem exactament on però tenim clar que ha estat a causa d'una negligència", ha afirmat. Segons fonts consultades, l'incendi podria haver estat originat prop d'unes bodegues on hi treballaven diverses persones. En principi, els treballadors estarien utilitzant diversa maquinària que hauria causat una guspira prop d'un camp de blat molt sec que amb el fort vent que bufava a la zona s'hauria propagat ràpidament.

Unes 55 dotacions dels Bombers continuaran treballant durant tota la nit i 45 agents dels ADF i 35 patrulles dels Mossos d'Esquadra per intentar estabilitzar el foc abans de demà a la tarda quan es preveu que entri un fort vent de tramuntana. "Ens interessa molt poder-lo controlar el més aviat possible perquè no hi ha vent i així podem aprofitar", ha assenyalat.

Han revifat tres columnes de foc

El foc ha cremat vegetació i massa forestal situada dins dels termes municipals de Sant Martí Vell, Flaça i La Pera. A dos quarts de deu de la nit s'han tornat a revifar tres punts tot i que el director d'Interior a Girona ha explicat que ja s'ha aixecat el confinament de Sant Joan de Mollet i Flaçà.

D'altra banda, el foc ha causat dues afectacions elèctriques importants. D'una banda, ha causat problemes a la fàbrica Henri i ha deixat sense llum a una granja de la zona a la qual tenen previst instal·lar un grup electrogen. A més, el foc ha cremat 31 pals de llum i ha tallat, durant més de dues hores, la línia ferroviària entre Girona i Flaçà.

L'incendi ha cremat unes 143 hectàrees de vegetació i massa forestal. La trentena de desallotjats del nucli de Vilosa no podran tornar a casa seva durant aquesta nit a causa del foc. "No volem dir als veïns que poden tornar a casa seva i durant la nit fer-los sortir de nou", ha conclòs Ballesta.