El foc de Madremanya no ha estat intencionat i ha cremat 150 hectàrees segons Interior

Ballesta ha demanat a la ciutadania que extremi les precaucions perquè els boscos de Catalunya "són un polvorí"

Una cinquantena de dotacions terrestres i nou mitjans aeris segueixen treballant al foc que crema des d'aquest divendres a dos quarts de tres de la tarda a Madremanya. El foc ha avançat en sentit nord i s'ha allunyat del massís de les Gavarres.

Tot i que bufen ratxes de vent, són de tipus feble i no dificulten les tasques d'extinció de mitjans aeris. Aquest fet ha portat el Departament d'Interior a mostrar-se optimista respecte l'evolució de l'incendi. En aquest sentit, Ballesta ha afirmat que les notícies són "positives" perquè el vent ha baixat i els mitjans aeris han pogut treballar fins l'últim moment, "una estona molt valuosa per poder controlar el foc", ha dit.

A més, ha informat que tot i que continuen desallotjats set masos de la zona s'ha aixecat ja el confiament dels veïns de Sant Joan de Mollet i Flaçà.

Ballesta ha incidit en "la gran responsabilitat" que tenen els ciutadans per evitar els focs. "Tenim un polvorí, tenim alt risc d'incendi" i en aquest sentit ha demanat "màxima prudència" perquè "tenim el bosc molt sec i crema fàcilment".

Ballesta ha confirmat que esperen estabilitzar el fco aquesta nit, tot i que els Bombers seguiran treballant-hi durant tota la matinada.

Dues carreteres tallades

A causa de l'incendi, estan tallades les carreteres C-6632 a l'altura de Celrà i la GIV-6701 a l'altura de Sant Martí Vell, al Gironès. En el primer cas la via està tallada en els dos sentits de la marxa del quilòmetre 0 al 18. La circulació en aquesta via està interrompuda des de les quatre de la tarda i es fan desviaments al punt quilomètric 32 cap a la N-II i al 18 cap a la GI-642.

Pel que fa a la GIV-6701, la via està tallada en els dos sentits de la marxa del quilòmetre tres al set des d'un quart de quatre de la tarda i la circulació segueix interrompuda.

D'altra banda, segons informa la Direcció General de Protecció Civil, s'ha restablert la circulació de trens de Renfe entre Flaçà i Girona.

Fins al lloc s'han desplaçat també patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, i efectius del cos d'Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.