Banyoles congela els impostos i rebaixa a la meitat la taxa de terrasses per a bars i restaurants

També aprova provisionalment el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

L'Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha aprovat aquest dilluns a la nit les ordenances fiscals per a l'any 2021, que queden congelades i inclouen una reducció del 50% en la taxa d'ocupació de la via pública per a bars i restaurants. Aquest any l'Ajuntament ha modificat les ordenances per eliminar la taxa, en el marc de la pandèmia de la covid-19.

D'altra banda, el ple també ha servit per aprovar provisionalment el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, l'aprovació definitiva del qual queda ara pendent de la Comissió d'Urbanisme de Girona. El pla defineix el creixement urbanístic del municipi per als propers vint anys. L'alcalde, Miquel Noguer, ha qualificat el fet "d'històric".

El batlle també ha indicat que el nou POUM és un document "modern" que veu la ciutat "d’avui" i fa una fotografia "del que ha de ser la dels propers vint anys". També ha opinat que "reflecteix el que la societat banyolina vol”.

El pla preveu que la ciutat creixi fins als 25.000 habitants i construeixi fins a 2.900 nous habitatges, més de 500 dels quals protegits. A més, reserva 10 hectàrees per a equipaments públics i 26 per a zones verdes i projecta un sector de 10 hectàrees per a nou sòl industrial.

El regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, ha destacat que el pla pretén "cohesionar" la xarxa urbana de la ciutat i és "sensible" amb el medi ambient i la sostenibilitat. Així, incorpora les directrius del Pla Director de la Bicicleta Municipal i preserva els horts de Sota Monestir, entre d'altres. També és sensible amb el patrimoni i la cultura, conservant equipaments com la Farinera Sorribas.

A més preveu un gran aparcament dissuasiu a la zona de la Puda per "esponjar" de vehicles el front d’Estany i disposar d’una gran bossa d’aparcament per a esdeveniments a l’entorn d'aquest punt neuràlgic del municipi.

Tubert també ha afirmat que el pla s’ha redactat buscant el "màxim consens" amb la resta de grups municipals i amb els diferents sectors econòmics, culturals i socials de la ciutat. En aquest sentit s'afegeix que durant el termini d'exposició pública es van presentar 165 al·legacions, de les quals més del 75% han estat estimades totalment o parcialment.