Els PSC de Figueres vol la dimissió dels encarregats de demanar les ajudes pel #FocEmpordà

Els socialistes retreuen a Santi Vila que doni les culpes d’una "decisió política que coneixia perfectament sobre els tècnics municipals"

“Demanar una subvenció amb aquestes arts és propi de qui es vol aprofitar del context d’un desastre per prendre els diners als pobles que realment ho necessiten i a la gent que ho ha perdut tot”, lamenta el primer secretari dels socialistes de Figueres i portaveu del grup municipal del PSC, Pere Casellas.

L’Ajuntament de Figueres va remetre un informe al Consell Comarcal de l’Alt Empordà,  en el qual demanava 700.000 euros de subvenció per arranjar els desperfectes del foc, signat per la Tinent d’Alcalde –que en aquell moment actuava com Alcaldessa accidental- i el Secretari.

En rebre’l, el Consell Comarcal es va adonar de la desmesura de la quantitat i va advertir l’Ajuntament de Figueres demanant si es tractava d’un error. En la mateixa advertència, el Consell volia saber si l’informe, que no especificava cap detall, era correcte. El gerent d’urbanisme de Figueres va respondre que l’Ajuntament donava l’informe per bo. “Tot plegat és un error de la Tinent d’Alcalde o del gerent d’urbanisme i algú d’ells haurà d’assumir responsabilitats. L’alcalde menteix quan carrega la responsabilitat sobre els tècnics perquè sap perfectament, i en tenia coneixement, que aquesta va ser una decisió política. Qui va demanar els diners ha de dimitir”, reclama Casellas.