Sambao, un cantaor discret, fràgil i tímid, està considerat una de les últimes joies del flamenc català i té fascinats tant als especialistes com als afeccionats. El concert que oferirà dimarts en el marc del Gastromusical, acompanyat de la guitarra de José Andrés, serà una ocasió perfecte per descobrir aquest intèrpret de qui es diu que canta d’una manera tan flamenca i transcendental que ha deixat antiquat el cante fins ara. Un cante que interpreta sense brúixola ni paracaigudes, fins el punt de sorprendre els mateixos músics que l’acompanyen.
Però abans d’aquesta dosi de flamenc, els assistents podran gaudir de la cuina d’un dels cuiners més destacats del panorama gastronòmic actual, Marc Gascons. Perquè en aquesta sisena edició del Gastromusical el seu impulsor, el cuiner Jordi Jacas, propietari del Molí de l’Escala, ha optat per convidar cuiners que cada nit proposen un menú adaptat al perfil de l’artista que actua aquell dia. De manera que el sopar previ a l’actuació està pensat perquè els plats traslladin a l’origen geogràfic o a l’estil musical de l’intèrpret.
Per demà Marc Gascons ha dissenyat un menú format primer per dos aperitius freds: gaspatxo transparent amb verduretes i ous de truita de riu, i “salaíto” de brandada freda de bacallà, anxova, olives negres i ventresca de tonyina confitada. L’aperitiu calent serà una “fritura” d’escamarlà amb menjar blanc, suc del seu coral i oli de fruits secs i tòfona d’estiu. Després se servirà de primer plat suquet-caldereta-cassoleta de llamàntol i, de segon, espatlla de xai de llet de Mas Marcè glacejada a la mel, romaní, all i oli de poma i recuit d’herbes i figues. De postres un plat tan tradicional com la “torrija” cremosa amb pastanaga, taronja i gelat de “leche quemà”
Marc Gascons dirigeix, junt amb la seva germana Elena, el restaurant familiar Els Tinars, a Llagostera, que l’any 2008 va aconseguir una de les prestigioses estrelles Michelin. Allà el jove cuiner ofereix una combinació de cuina tradicional catalana i de tècniques culinàries actuals.
El Gastromusical 2012 acabarà el dimarts 28 d’agost amb l’actuació del cantant Santi Balmes i la cuina dels germans Xavier i Sergi Torres, els xefs del restaurant Dos Cielos de Barcelona.
En aquesta sisena edició el festival ha mantingut el seu vessant solidari mitjançant la col·laboració amb l’associació Catalunya contra el càncer, a qui es destinen els diners del sorteig que es fa després de cada concert.
Però abans d’aquesta dosi de flamenc, els assistents podran gaudir de la cuina d’un dels cuiners més destacats del panorama gastronòmic actual, Marc Gascons. Perquè en aquesta sisena edició del Gastromusical el seu impulsor, el cuiner Jordi Jacas, propietari del Molí de l’Escala, ha optat per convidar cuiners que cada nit proposen un menú adaptat al perfil de l’artista que actua aquell dia. De manera que el sopar previ a l’actuació està pensat perquè els plats traslladin a l’origen geogràfic o a l’estil musical de l’intèrpret.
Per demà Marc Gascons ha dissenyat un menú format primer per dos aperitius freds: gaspatxo transparent amb verduretes i ous de truita de riu, i “salaíto” de brandada freda de bacallà, anxova, olives negres i ventresca de tonyina confitada. L’aperitiu calent serà una “fritura” d’escamarlà amb menjar blanc, suc del seu coral i oli de fruits secs i tòfona d’estiu. Després se servirà de primer plat suquet-caldereta-cassoleta de llamàntol i, de segon, espatlla de xai de llet de Mas Marcè glacejada a la mel, romaní, all i oli de poma i recuit d’herbes i figues. De postres un plat tan tradicional com la “torrija” cremosa amb pastanaga, taronja i gelat de “leche quemà”
Marc Gascons dirigeix, junt amb la seva germana Elena, el restaurant familiar Els Tinars, a Llagostera, que l’any 2008 va aconseguir una de les prestigioses estrelles Michelin. Allà el jove cuiner ofereix una combinació de cuina tradicional catalana i de tècniques culinàries actuals.
El Gastromusical 2012 acabarà el dimarts 28 d’agost amb l’actuació del cantant Santi Balmes i la cuina dels germans Xavier i Sergi Torres, els xefs del restaurant Dos Cielos de Barcelona.
En aquesta sisena edició el festival ha mantingut el seu vessant solidari mitjançant la col·laboració amb l’associació Catalunya contra el càncer, a qui es destinen els diners del sorteig que es fa després de cada concert.