L'ACA destina prop de 12 MEUR en la millora de les depuradores de Riudellots de la Selva i Maçanet

Les obres han de permetre augmentar la qualitat de l'aigua que retorna a les conques hidràuliques de la Tordera i el Ter

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està fent obres d'ampliació a les depuradores de Riudellots de la Selva i Maçanet. En aquest últim cas, el pressupost arriba als 6,4 MEUR i consistiran en la remodelació completa de la planta, que es va posar en funcionament el 1979.

L'ampliació permetrà tractar 2.000 m3 al dia, el doble de la seva capacitat actual. Amb aquesta depuradora, es podria absorbir el tractament de l'aigua de 16.000 habitants (ara hi ha 5.833 veïns a Maçanet de la Selva). El tractament serà de tipus biològic, amb eliminació de la matèria orgànica, el nitrogen i el fòsfor. Les obres tenen una durada de 14 mesos i es preveu que finalitzin a mitjans de 2021.

Per altra banda, la depuradora de Riudellots de la Selva compta amb una inversió de 5,3 milions. En aquest cas, la depuradora té una capacitat actual de 1.600 m3 diaris i passarà a tractar-ne 2.200. Actualment s'hi aboquen les aigües residuals del municipi i també les del polígon industrial les Ferreries, que està en el terme municipal de Campllong (Gironès).

Amb l’ampliació es tindrà capacitat per tractar les aigües residuals generades en el nucli urbà de Campllong, que fins ara es sanegen a la depuradora de la indústria càrnia de la Selva i posteriorment abocades a la riera de Campllong. El projecte que preveu la connexió de Campllong amb la depuradora s’està actualment redactant.

L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha destacat que aquesta ampliació és una "obra molt necessària i reclamada des de fa molts anys". Roura ha lamentat que les petites dimensions de la depuradora actual "ha condicionat negativament la implantació de noves activitats al municipi".