Es comencen a normalitzar les ocupacions hoteleres després del #FocEmpordà

Alguns establiments de turisme rural han perdut la temporada d'estiu

Segons el president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, Lluís Fernández, les primeres informacions "alarmistes" del foc van causar un gran impacte en el nombre de reserves i van causar un "degoteig constant de cancel·lacions" que van afectar aquest sector. Els establiments de turisme rural van ser els que van patir més les conseqüències del foc i, segons Fernández, alguns d'ells han perdut els ingressos que acostumaven a realitzar durant aquesta temporada d'estiu. Des de l'associació ressalten que no tenen dades concretes sobre quins establiments s'han vist més afectats i que preveuen reunir aquesta informació el proper mes de setembre.

Fernández ha explicat que els mesos de juny i juliol van ser "nefastos" per al sector amb ocupacions que es movien entre el 50 i el 65%, unes xifres similars arreu de la demarcació gironina. Davant aquesta situació, les cancel·lacions que es van registrar durant l'incendi van afectar al gremi. No obstant això, aquesta segona setmana d'agost i les previsions per aquest mes i el proper setembre són més positives. "Aquesta segona quinzena hem arribat a ocupacions que oscil·len entre el 80% i el 90%", detalla Fernández.

La gran majoria de turistes que s'han apropat fins aquesta comarca són catalans, espanyols i francesos. A més, s'ha notat un lleuger augment dels visitants provinents d'Holanda i, sobretot, de Rússia.

Tot i aquest repunt, l'associació destaca que la temporada a la comarca de l'Alt Empordà no està essent "gens bona" i preveuen tancar l'estiu amb xifres d'ocupació inferiors en comparació amb l'any passat.