Detinguts cinc ocupants d'una furgoneta a la fuga carregats amb 27,9 quilos de marihuana a Cassà de la Selva

La droga està valorada en 50.275 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 27 de setembre, amb la col·laboració de la Policia Local de Cassà de la Selva (Gironès), quatre homes d’entre 18 i 57 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Girona i Santa Coloma de Farners, i un menor d’edat, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els fets van passar la matinada del 27 de setembre quan agents de la Policia Local de Cassà de la Selva van detectar un home carregat amb plantes de marihuana que es dirigia a una furgoneta estacionada per la zona del passeig Ferrocarril. En veure la dotació policial, el conductor i els tres ocupants de la furgoneta van fugir a gran velocitat.

Tot i que l’home que duia la marihuana va intentar escapar-se, els agents locals el van aconseguir detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte desobediència greu a agents de l’autoritat. El detingut transportava 7’4 quilos de plantes al damunt i es dirigia a dipositar-les a la furgoneta.

Després de l’alerta els mossos van iniciar un dispositiu de recerca i localització de la furgoneta fugitiva que es va interceptar a la carretera de Sant Feliu, davant del cementiri nou de la població de Girona. A l’interior van localitzar tres bosses d’escombraries industrials amb 20’5 quilos bruts de plantes de marihuana.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en 50.275 euros.

Els quatre detinguts, la majoria amb antecedents, van passar el 28 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Respecte al menor d’edat aquest serà citat properament per declarar davant la Fiscalia de Menors de Girona.