Cs de Figueres reclama lectors de matrícules, pistoles taser i més agents de policia

La formació unionista diu mostrar-se "preocupada" per la "inseguretat a la ciutat"

"Setmana rere setmana estem veien que es produeixen actes delictius a Figueres i cada vegada els veïns estan més i més preocupats per la inseguretat i l’incivisme. Cal un pla d’actuació contra la delinqüència d’immediat". D’aquesta manera s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, per anunciar que sol·licitarà al govern l’elaboració d’una estratègia de prevenció contra la delinqüència i actes incívics amb un paquet de mesures concret.

El portaveu liberal considera necessari reforçar el patrullatge i la presència policial en zones sensibles com el carrer Jonquera o la plaça de l’Estació, "que darrerament estan acumulant molts fets delictius de forma reiterada" i augmentar les mesures preventives a la zona oest i la Marca de l’Ham “on s’està cronificant el problema”. “Som conscients que hi ha una falta d’efectius evident perquè no complim la ràtio necessària de Guàrdia urbana i per això també reclamem la creació d’una fórmula per augmentar, en el termini de quatre anys, el nombre d’agents fins arribar a tenir-ne dos per cada 1.000 habitants (96 agents)”, ha exposat.

Amelló ha indicat la necessitat que els veïns “se sentin segurs als seus carrers i als seus barris” i és per aquesta raó que en el pla que reclama al govern local ha esmentat la necessitat de col·locar càmeres de lectura de matrícules en els accessos de la ciutat, l’habilitació de pistoles taser als agents municipals i reclamar a la Generalitat l’augment d’efectius de Mossos d’Esquadra.