Segueixen treballant amb eines manuals i maquinària pesant per controlar l'incendi de Ger

El foc es troba estabilitzat des d'ahir a les deu de la nit

En aquests moments, la part més al sud del flanc dret (el més proper a Guils de Cerdanya) està totalment apagada. És una zona de pastures on ara no hi ha foc. Els Bombers de la Generalitat centren els seus esforços a la resta del perímetre: a la part sud del flanc esquerre s’ha treballat durant la nit amb eines manuals.

Aquí encara hi ha força punts calents que al matí també es remataran amb aigua. A la zona del cap, s’està treballant amb maquinària pesant tipus bulldozer, per obrir rases d’uns 3 metres d’amplada amb què remoure el subsòl, que serà remullat per evitar represes. En aquest punt del cap, però, ja no hi ha flama, sinó alguns punts calents. Amb aquesta línia de defensa s’evita la continuïtat de la vegetació, en cas que hi hagués alguna revifalla.
 
Mentrestant, la Direcció General de Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat. Segons informa el Servei Català de Trànsit, no hi ha cap via tallada a la circulació i anit es va aixecar l’ordre de confinament del nucli de Guils de Cerdanya.