Els Bombers calculen que el foc de Ger ha cremat unes 200 hectàrees

Una cinquantena de dotacions, entre terrestres i aèries, continuen treballant per apagar un foc que segueix actiu

A la zona també s'hi han desplaçat dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s'ha tallat la circulació a la pista forestal que va a Meranges.

Protecció Civil manté activada des de dijous la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, l'Infocat, per l'alt risc d'incendi forestal generalitzat a tot Catalunya. També es manté des de dimecres la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el Procicat, pels possibles efectes de la onada de calor.

Entre algunes de les mesures preventives per evitar incendis, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, manté tancats els accessos a 11 massissos: Les Gavarres, Massís de Cadiretes i Massís de l'Albera, Massís dels Ports Tortosa Beseït, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades, Serra de Cardó Boix, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d'Aubenç. En el tancament col·laboren Mossos d'Esquadra, policies locals i els serveis de protecció civil locals incloses les associacions de voluntaris municipals de protecció civil.