Els Bombers treballen en un incendi de matolls a la Cerdanya

7 mitjans aeris i 20 terrestres intenten apagar el foc, localitzat entre Meranges i Ger

El foc de matolls que s'ha declarat a la zona de Ger, a la Cerdanya, a dos quarts de tres de la tarda està tenint l'ajut inesperat d'una tempesta que provoca canvis de vent per turbulències. Els Bombers han de lluitar contra aquesta dificultat afegida per apagar un foc de matolls del qual encara no se n'ha determinat l'abast.

Fins ara se sap que hi ha una trentena de mitjans terrestres dels Bombers i una desena d'aeris treballant-hi. Els bombers catalans reben la col·laboració dels francesos i dels andorrans. El foc no ha obligat a evacuar cap persona, si bé s'ha demanat als usuaris de la piscina municipal de Ger que l'abandonin per poder utilitzar l'aigua per apagar el foc.

En les tasques d’extinció també hi col·laboren 2 vehicles de bombers francesos i 2 vehicles de bombers d’Andorra. El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’ha tallat la circulació a la pista forestal que va a Meranges.

Alerta de l’INFOCAT

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté des de dijous activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’alt risc d’incendi forestal generalitzat a tot Catalunya. També es manté des de dimecres la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels possibles efectes de la onada de calor.
 
Entre algunes de les mesures preventives per evitar incendis, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, manté tancats els accessos a 11 massissos: Les Gavarres, Massís de Cadiretes i Massís de l’Albera, Massís dels Ports Tortosa Beseït, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades, Serra de Cardó Boix, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenç. En el tancament col·laboren Mossos d’Esquadra, policies locals i els serveis de protecció civil locals incloses les associacions de voluntaris municipals de protecció civil.