Dos conductors xoquen i els denuncien, un per anar begut i l'altre per consumir cocaïna

L'home que provoca l'accident duplicava la taxa màxima d'alcohol permesa

Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment el passat 13 de setembre, a Riudellots de la Selva, un home de 41 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí de la mateixa població, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible després de provocar un accident.

També van denunciar administrativament un home de 19 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Lloret de Mar, com a presumpte autor d’una infracció administrativa per conduir un vehicle amb presència de drogues a l’organisme.

Els fets van tenir lloc cap a les deu de la nit del mateix diumenge 13 de setembre, a la carretera A-2 al seu punt quilomètric 705, dins el terme municipal de Riudellots de la Selva, on dos turismes van tenir un accident.

Quan els agents van arribar al lloc van constatar que s’havia produir un encalç entre dos turismes i no hi havia ferits. També van veure que el conductor causant del sinistre presentava símptomes evidents d’anar sota la influència de begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcohol, l’home va donar un resultat positiu de 0,54 mg/l, més del doble per sobre de la taxa màxima permesa, que en aquest cas era de 0,25 mg/l. Per aquest motiu es van obrir diligències penals.

Pel que fa a l’altre conductor accidentat, els mossos van comprovar que en la prova de drogues donava positiu en cocaïna, motiu pel qual també va ser denunciat administrativament.

El conductor causant de l’accident, que no tenia antecedents, va quedar citat i haurà de presentar-se davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners quan sigui requerit.